Rămâi conectat

Actualitate

Asociația Pakiv plătește salarii ”de milioane” dar vrea scutire de impozit pe clădiri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Asociația Pakiv solicită, pentru a doua oară, Consiliului Local Alba Iulia, acordarea unei scutiri de la plata impozitului pe clădiri datorat bugetului local pentru imobilul situat pe str. Emil Racovita. Prima cerere făcută în luna decembrie 2012 a fost respinsă de consilierii locali. Este vorba despre o sumă de 12.181 lei reprezentând impozit aferent anului 2013.

În motivarea cererilor reprezentantul Pakiv susţine ca a desfășurat și desfășoară nenumărate activități social-umanitare, dar și implementarea unor proiecte cu finanţare din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, dintre care cele mai multe vin în ajutorul persoanelor de etnie romă. Totodata solicitantul precizează ca că cererea sa este justificată și pe faptul că impozitul pe clădiri nu poate fi decontat prin programe operaţionale desfășurate de asociaţie.

Potrivit raportului de specialitate semnat de Anuța Șinar, șeful Direcției de Venituri din subordinea Primăriei Alba Iulia, din documentele ce însoțesc solicitarea rezultă că la data de 31 decembrie 2012 Asociația Pakiv avea un sold în banca de 762.099 lei, cheltuieli cu salariile de 1.520.000 lei, cheltuieli cu chirii și redevențe de 260.000 lei.

Reamintim că unul dintre foștii angajați ai Pakiv este actualul consilier local PNL Rareș Buglea care, potrivit declarației de avere a încasat în anul 2011, pentru servicii juridice la respectiva asociație, o sumă de 69.301 lei. Recent, Buglea a iscat un adevărat scandal național după ce a declarat pe un site de socializare că susține ”sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naștere la ancheta socială se dovedește că nu are condiții și nici intenția de a crește primul prunc în condiții cât de cât umane”.  Declarația sa se află în continuare postată pe Facebook iar singura măsură luată de PNL Alba a fost… să-i accepte demisia din funția de președinte a tineretului liberal din județ.

Așteptăm ședința de Consiliu Local din 26 februarie în care solicitarea de scutire de plata impozitului făcută de Pakiv va fi supusă votului consilierilor locali, pentru a vedea dacă fostul angajat al asociației este de acord să aprobe cererea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea