Asistenții medicali își aleg forurile de conducere. Adriana Lupean și Indreica Grațiela candidează pentru președinția OAMGMAMR, filiala Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Adriana Lupean și Indreica Grațiela candidează pentru președinția Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Alba. Potrivit calendarului, în 8 decembrie va avea loc alegerea reprezentanților în Adunarea generală, iar în 10 decembrie va avea loc alegerea noului președinte. Mandatul este pe o perioadă de cinci ani.

spitalul-judetean-alba Indreica Grațiela OAMGMAMR,  filiala Alba, în funcție și candidează pentru un nou mandat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Adriana Lupean are 46 de ani, este angajată a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia din 1989, în prezent fiind asistent șef la secția de Oncologie. Ea este expert și evaluator la Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate.

Adriana Lupean și echipa care o susține au trimis un mesaj redacției ziaruluiunirea.ro, pe care-l redăm integral în rândurile de mai jos.

”Cine suntem:

Oameni cu caracter, echidistanți și care prin atitudinea și cunoștințele lor au făcut și fac cinste profesiei noastre și care au dat dovadă că doresc numai binele colegilor noștri.

Ce ne dorim :

Să formăm o echipă capabilă să aducă prestigiu și recunoaștere profesiei noastre.

Să asigurăm :

 • Cunoașterea și respectarea legii 278/2015 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moașă și a profesiei de asistent medical
 • Cunoașterea și respectarea Statutului asistentului medical
 • Cunoașterea Codului de etică și deontologie profesională
 • Educație Medicală Continuă :
 • adaptată nevoilor membrilor organizației, unităților sanitare pentru creșterea calității actului medical în procesul de îngrijire a pacienților.
 • cursuri atractive din punct de vedere al noutăților în domeniu dar în același timp aplicabile la locul fiecăruia de muncă
 • acțiuni științifice, educative pentru asistenții medicali, și a viitorilor asistenți medicali
 • atragerea de fonduri, sponsorizări, parteneriate pentru a asigura gratuitatea creditelor necesare colegilor noștri în vederea obținerii avizului anual pentru exercitarea profesiei.

 

 • Informare și transparență în ceea ce privește acțiunile și activitățile care se desfășoară la nivelul OAMGMAMR și al filialei noastre.
 • Informare și consiliere în ceea ce privește dezvoltarea profesională a fiecărui membru al organizației
 • Clădirea unui nucleu de opinie puternic pentru redobândirea și creșterea prestanței profesiei noastre”.

Indreica Grațiela Dana are 48 de ani, iar timp de 21 de ani a exercitat profesia de asistent medical în cadrul Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Redăm și mesajul ei trimis redacției ziaruluiunirea.ro în rândurile de mai jos:

”În anul 2012 am fost aleasă președintă a OAMGMAMR Filiala Alba. De atunci OAMGMAMR Filiala Alba a ieșit la lumină prin nenumărate manifestări științifice județene și naționale și prin promovarea publică a imaginii asistentului medical în comunitate. Acum, după 4 ani mi-am depus candidatura pentru un nou mandat. Doresc să continui ceea ce am început. Doresc ca asistentul medical să fie privit și apreciat la adevărata sa valoare.

OAMGMAMR aniversează în acest decembrie 2016, 15 ani de existență.  Pentru Filiala Alba, 2016 este anul care a a adus un sediu nou, în care există săli de curs. 2016 este anul în care s-au defășurat primele cursuri parțial suportate de spitale și axate pe nevoile de formare ale asistenților medicali. E doar o bază de pornire, pentru noi țeluri, în următorii 4 ani:

 • Gratuitate completă a cursurilor de Educație Medicală Continuă;
 • Cursuri pe specialități, cu aducerea de simulatoare pentru susținerea pregătirii Participarea plătită de filială, pentru fiecare asistent medical la un eveniment profesional-științific la nivel regional sau național;
 • Aducerea ca lectori a tuturor asistenților medicali care au certificate de formatori și pot oferi o pregătire de calitate colegilor lor;
 • Folosirea sălilor proprii pentru manifestări organizate cu instituții și organizații partenere, care pot instrui asistenții medicali pe teme diverse;
 • Posibilitatea asistenților de a continua studiilor la nivel universitar în Alba Iulia, evoluând discuțiile avute deja cu Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia;
 • Dialog direct și constant cu toți asistenții medicali ai Filialei, în care funcționează permanent un centru de informare;
 • Exercitarea profesiei de asistent medical în condiții sigure, conform competențelor dobândite. Controlul asupra exercitării profesiei trebuie să aparțină asistenților medicali.

Nu pot decăt să îndemn fiecare asistent medical: „Haideți să ne luăm profesia înapoi!””.

In conformitate cu prevederile Regulamentului Electoral al OAMGMAMR 

 • Dreptul de a alege apartine numai membrilor OAMGMAMR care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
  a) au certificat de membru al OAMGMAMR si aviz anual;
  b) nu au fost sanctionati disciplinar
 • Dreptul de a fi ales apartine numai membrilor OAMGMAMR care indeplinesc cumulativ, la data depunerii dosarului, urmatoarele conditii:
  a) au calitatea de membru al OAMGMAMR de cel putin 4 ani;
  b) au certificat de membru al OAMGMAMR si aviz anual;
  c) fac dovada achitarii anuale a cotizatiei pe ultimii 4 ani;
  d) nu au fost sanctionati disciplinar;
  e) nu se afla in situatie de incompatibilitate, detinand alte functii de conducere in organizatii sindicale, in partide politice sau in alte asociatii profesionale din Romania.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

pacienta 8 decembrie 2016 at 9:23

Ce nume complicate au institutiile astea!
Dar cine v-a furat profesia, de la cine trebuie recuperata – „luata inapoi”?

HD 8 decembrie 2016 at 11:36

De la ciolos-soros,and company….,nu credeti????

Bulă 8 decembrie 2016 at 13:13

@HD

Esti la fel de prostanc ca si mine!

Codru(ta) 8 decembrie 2016 at 15:48

Adevarul e ca se fura!

Mircea Voic 9 decembrie 2016 at 10:07

Parca toate cerintele acelea sunt facute cu dedicatie…

elector 9 decembrie 2016 at 14:58

Fi serios, cine sa fii facut asa ceva? Oricum, oamenii au pus voturile in urna, iar de acolo a iesit cine trebuie: 100%

Comentariile sunt oprite