Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ascensor de persoane și lift de serviciu pentru un spital modern, la Zlatna: Investiție de peste 130.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul din Zlatna va avea un ascensor de persoane și un lift de serviciu ca parte a proiectului de reabilitare şi modernizare a clădirii.

Primăria orașului Zlatna a lansat marți, 23 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție și montaj Ascensor persoane și Montcharge ”Reabilitare și modernizare clădire Spital Oraș Zlatna”. Valoarea totală a investiției este de 132,000 lei, fără TVA.

Având în vedere lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii spitalului propuse spre a fi executate, în proiectul tehnic s-a prevăzut amplasarea unui lift de serviciu (montcharge) în zona pregătire hrană și servirea mesei și amplasarea unui ascensor în vederea asigurării transportului persoanelor. Liftul de persoane va fi utilizat și pentru transportul pacienților cu targa.

Spitalul Orăşenesc Zlatna a fost închis de Ministerul Sănătăţii în anul 2011, alături de mai multe unităţi medicale din ţară, fiind transformat, ulterior, în centru de permanenţă. Prin reabilitarea şi modernizarea clădirii existente, situată pe strada Horea, nr. 1, se doreşte aducerea spaţiului medical la standardele actuale de funcţionare, conform legislaţiei în vigoare.

Clădirea spitalului a fost construită în anul 1731, având o suprafaţă totală de 843 mp şi forma literei „L”. Construcţia a avut iniţial un regim de înălţime S+ P + E, însă de-a lungul timpului la nivelul subsolului s-au realizat lucrări de umplutură, astfel că în prezent are un regim de înălţime de P + E. Pereţii sunt realizaţi din zidărie de cărămidă plină şi au grosimi cuprinse între 20 şi 100 de centimetri, iar ca liant s-a folosit un mortar de var. Lucrările care vor fi efectuate în cadrul contractului vizează aducerea acestei clădiri la standarde moderne. Spitalul va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 1.643,02 mp şi va beneficia de un număr de 10 locuri de parcare, în incinta terenului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea