Rămâi conectat

Economie

Interviu cu Radu Roşian, director tehnic la Parcul Industrial Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În perioada 16-22 ianuarie 2012, domnii Radu Roşian şi Emil Muntean au participat la cel mai mare târg de armament destinat pieţei civile, respectiv  SHOT SHOW – 2012, care a avut loc în Las Vegas – SUA. La întoarcerea în ţară domnul Radu Roşian a avut amabilitatea să acorde un interviu ziarului nostru.
– Care sunt primele impresii după vizitarea târgului?
– În primul rând am fost bucuros să văd că piaţa americană cere produse făcute în oraşul nostru. Numărul de vizitatori a fost mai mare decât anii trecuţi şi asta îmi dă speranţa că vor fi în continuare comenzi pentru Fabrica de Arme Cugir. În al doilea rând, am fost mândru să discut cu o mulţime de vizitatori sau expozanţi şi toţi au avut cuvinte de laudă pentru firma Century şi pentru produsele noastre. Bătrânul AKM  este  încă la mare preţ în SUA.
– Care a fost scopul deplasării dumneavoastră la acest târg de armament, deoarece ştim că a avut un caracter privat?
– Vă pot spune că deplasarea  a avut un dublu scop: promovarea Parcului Industrial Cugir pe de o parte şi a capacităţii de producţie a firmelor private din oraşul nostru pe de altă parte. Deşi am fost în vizită privată, l-am informat pe preşedintele Consiliului Judeţean, dl. Ion Dumitrel, că împreună cu dl. Emil Muntean o să propunem firmei Century să deschidă o capacitate de producţie în cadrul Parcului Industrial. Preşedintele firmei a spus că este interesat de această idee, dar constrângerile legale care există în România  impun o revizuire a legislaţiei şi după aceea este deschis oricărei forme de cooperare care să ducă la dezvoltarea afacerii. În ceea ce priveşte colaborarea cu firmele cugirene, ar fi dispus să comande repere componente pentru a veni în ajutorul Fabricii de Arme Cugir de-a creşte producţia, dar se loveşte de aceleaşi constrângeri legale.
– Ce informaţii aveţi în legătură cu oportunităţile care se deschid pentru Fabrica de Arme Cugir, care este principalul furnizor al firmei americane?
– Repet, am fost în vizită privată. Dar din discuţiile avute cu preşedintele firmei americane, acesta s-a arătat preocupat de faptul că uzina cugireană nu reuşeşte să livreze câte produse se cer momentan în SUA. Nu este problema mea, deoarece ştiţi că nu mai sunt implicat în Fabrica de Arme Cugir, dar cugirean fiind, sunt trist să aud că avem de lucru şi nu putem produce cât ni se cere.
– Cum consideraţi că sunt percepute armele fabricate la Cugir, în Statele Unite?
– Toată lumea cu care am discutat s-a arătat foarte mulţumită de calitatea produselor cugirene. Chiar am avut o discuţie cu redactorul -şef al revistei AK Magazine, revista de specialitate ce apare într-un tiraj de 150.000 de exemplare şi care promovează produse de armament fabricate în toate colţurile lumii. Mi-a spus că deţine atât o puşcă de vânătoare pe structura AKM cât şi un PSL, amândouă fabricate în Cugir şi este foarte mulţumit  de calitatea acestora. Mi-a mărturisit că demult îşi doreşte să viziteze locul unde se produc aceste arme. Iată  care ar fi cea mai bună modalitate de-a promova produsele noastre şi calitatea acestora în Statele Unite!
– Dacă ar fi să tragem o concluzie a vizitei dumneavoastră, ce ne puteţi spune?
– Pentru mine concluzia este clară: avem produse care au căutare şi nu avem capacitate să producem la nivelul cererii. Dacă Fabrica de Arme continuă să nu producă la nivelul cerut şi Uzina Mecanică continuă să refuze să omologheze repere pentru AKM, nu este decât o şansă: modificarea legislaţiei pentru apariţia unor societăţi mixte sau private care să ocupe această nişă. Totuşi, eu încă sper că cele două fabrici de stat din Cugir se vor trezi şi nu vor lăsa să irosim această oportunitate. Beneficiarul american îşi doreşte să rămână un partener important pentru Cugir şi acesta este cel mai important lucru.
– Domnule Radu Roşian, vă mulţumesc pentru interviu şi să sperăm că aceste gânduri bune pentru fabricile cugirene se vor îndeplini.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea