Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Armele de pază şi apărare ar putea fi procurate în număr nelimitat! Senator USR: „Dacă eşti condamnat penal pentru proxenetism, şantaj sau trafic de persoane, vei avea voie să deţii armă cu glonţ”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Armele de pază şi apărare ar putea fi procurate în număr nelimitat! Senator USR: „Dacă eşti condamnat penal pentru proxenetism, şantaj sau trafic de persoane, vei avea voie să deţii armă cu glonţ”

Senatorul USR Cristinel Berea a tras un semnal de alarmă cu privire la un proiect de lege ce urmează să intre în vigoare tacit în Senat în doar câteva zile. Acest proiect de lege, inițiat de un grup de parlamentari PSD, vizează modificarea legii armelor și munițiilor și ridică o serie de preocupări importante.

Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres, proiectul ar putea permite persoanelor autorizate să achiziționeze arme de pază și apărare în număr nelimitat, spre deosebire de limita actuală de două astfel de arme pe care le pot deține în prezent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Senatorul Berea a luat cuvântul în plenul Senatului și a subliniat faptul că proiectul în discuție este extrem de controversat. „Acum 45 de zile, PSD a depus un proiect pentru modificarea legii armelor și munițiilor. Legea asta îți permite ca atunci când ești beat sau drogat să ai voie să ții arma la tine”, a afirmat senatorul. O modificare de această natură ar ridica întrebări serioase cu privire la siguranța publică și la pericolul potențial pe care îl implică.

În plus, conform informațiilor postate pe pagina sa de Facebook, Berea a subliniat că, în cazul adoptării acestui proiect, „vei putea cumpăra oricâte” arme de pază și apărare, fie ele 10.000 sau chiar 100.000. De asemenea, proiectul ar permite utilizarea amortizoarelor și a dispozitivelor de ochire cu laser, aspecte care ridică întrebări cu privire la scopurile reale ale unei astfel de măsuri. Senatorul a exemplificat utilizarea amortizoarelor pentru activități de braconaj în pădure, fapt ce ar adăuga un alt nivel de pericol în această ecuație.

O altă prevedere discutabilă din proiect este aceea care ar permite deținătorilor de arme letale să le folosească în ciuda stării lor de ebrietate sau sub influența substanțelor stupefiante. Actuala lege prevede că acești deținători nu pot folosi armele în astfel de condiții. Această modificare ar putea ridica probleme serioase de siguranță publică.

Senatorul Berea a solicitat Comisiei de apărare să analizeze în detaliu acest proiect de lege, iar în plenul Senatului a cerut prelungirea perioadei de dezbatere la 60 de zile pentru a evita adoptarea tacită a acestui proiect și pentru a oferi posibilitatea unei discuții mai ample și a unei posibile respingeri.

Proiectul de lege în discuție urmează să fie votat joi, 18 octombrie, iar următoarea ședință de plen a Senatului este programată pentru săptămâna viitoare. Camera Deputaților are decizia finală în acest caz, iar evoluția acestui proiect va fi una deosebit de importantă pentru siguranța și bunăstarea publică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea