Rămâi conectat

Sport

Armando Popescu îl acuză direct pe preşedintele Daniel Popa după ce Şurianu Sebeş s-a dezintegrat și a dispărut din fotbal!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Armando Popescu, actualul finanţator al Performanţei Ighiu îl acuză direct pe Daniel Popa, preşedintele Şurianu Sebeş, pentru faptul că echipa din „Arini” a dispărut practic din fotbal, dezintegrându-se, pierzându-și jucătorii, după ce s-a înscris, fără rost, în Liga a 3-a! 

Prezent până în urmă cu şase luni la Şurianu Sebeş, Armando Popescu consideră că „proiectul” Şurianu a eşuat din pricina fostului său colaborator, atacându-l la scenă deschisă pe Dani Popa.

*”Fiecare pasăre pe limba ei piere!”

Şurianu Sebeş a apărut în 2014 în fotbalul judeţean, iar Armando Popescu şi Daniel Popa vorbeau, pe atunci, aceeaşi limbă. Între timp, relaţiile s-au deteriorat, în 2016, după ce antrenorul Mihai Manea a fost instalat la Şurianu lucrurile între cei doi au devenit tensionate, iar totul a culminat cu începutul acestui an, când Armando Popescu a plecat de la Şurianu la Performanţa Ighiu, iar în urma sa s-a instalat criza!

Este acel proverb românesc ce spune că «fiecare pasăre pe limba ei piere», ce se potriveşte perfect. Acest om, din cauza unei grandomanii fără limite, a eliminat din jurul său tot ce a însemnat oameni de valoare şi cu forţă financiară, însuşindu-şi meritele şi faptele altora. Dumnezeul nu este membru de partid, te loveşte când ţi-e lumea mai dragă, primeşti bobârnacul tocmai când te aştepţi mai puţin”, a precizat Armando Popescu.

*Autorităţile locale, nevinovate

Şurianu Sebeş are o istorie de trei ani, apogeul performanţelor fiind acest sezon, când s-a câştigat eventul judeţean, s-a trecut de barajul de promovare în eşalonul terţ cu Viitorul Caransebeş, dar acum este în pragul dezastrului, aproape de dispariţie. „În situaţia dată, Consiliul local Sebeş nu trebuie scos «ţap ispăşitor», neavând nicio obligaţie faţă de club. Oricum nu mai înţeleg nimic! Când eram încă în club, Dani Popa îmi spunea că «Decât să cer bani de la autorităţile locale, mai bine cerşesc la biserică!»„, a spus Armando Popescu.

Acesta consideră că reţinerea aleşilor locali de a acorda sprijin financiar echipei din „Arini” este pe deplin justificată, ţinând cont de cele petrecute la Alba Iulia, după falimentul Unirii Alba Iulia. „Întâmplările nefericite legate de cadrul legal al finanţării sportului, şi în special a fotbalului, cu primar sau viceprimar ce s-au trezit, ani buni, cu sechestru pe bunuri, deşi exista buna intenţie de a ajuta un fenomen, este firesc să declanşeze ulterior, în cazuri similare, o reţinere justificată a aleşilor. Aici este vorba şi de o greşeală strategică şi de lipsa de curaj a persoanelor din fotbal”, a conchis Armando Popescu.

Alba s-a mândrit, în ultimii ani, cu şase promovări consecutive în Liga a 3-a, un record naţional, dar în acelaşi timp bifează şi o bornă negativă: ultimele două campioane au abandonat la trecerea în eşalonul superior! Mureşul Vinţu s-a înscris în 2016, a disputat Supercupa AJF, a câştigat-o, a fost inclusă în ţintarul Seriei a 4-a din Liga a 3-a, dar apoi a „aruncat prosopul” şi a început din Liga a 5-a. Şurianu Sebeş, aproape la fel, cu amendamentul că echipa din „Arini” a fost una susţinută din fonduri private, în vreme ce, la Vinţu de Jos, autorităţile locale au asigurat, în proporţie covârşitoare, finanţarea fotbalului în primele 6 luni ale anului trecut, unul electoral.

Şurianu are trei ani de activitate, un event judeţean, câştigarea barajului de promovare, însă sunt sanşe majore să dispară, nefiind sigură nici măcar prezenţa în Liga a 4-a.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea