Armando Popescu îl acuză direct pe preşedintele Daniel Popa după ce Şurianu Sebeş s-a dezintegrat și a dispărut din fotbal!

Paul Voicu - Primar 2020

Armando Popescu, actualul finanţator al Performanţei Ighiu îl acuză direct pe Daniel Popa, preşedintele Şurianu Sebeş, pentru faptul că echipa din „Arini” a dispărut practic din fotbal, dezintegrându-se, pierzându-și jucătorii, după ce s-a înscris, fără rost, în Liga a 3-a! 

Prezent până în urmă cu şase luni la Şurianu Sebeş, Armando Popescu consideră că „proiectul” Şurianu a eşuat din pricina fostului său colaborator, atacându-l la scenă deschisă pe Dani Popa.

ELIT

*”Fiecare pasăre pe limba ei piere!”

Şurianu Sebeş a apărut în 2014 în fotbalul judeţean, iar Armando Popescu şi Daniel Popa vorbeau, pe atunci, aceeaşi limbă. Între timp, relaţiile s-au deteriorat, în 2016, după ce antrenorul Mihai Manea a fost instalat la Şurianu lucrurile între cei doi au devenit tensionate, iar totul a culminat cu începutul acestui an, când Armando Popescu a plecat de la Şurianu la Performanţa Ighiu, iar în urma sa s-a instalat criza!

Este acel proverb românesc ce spune că «fiecare pasăre pe limba ei piere», ce se potriveşte perfect. Acest om, din cauza unei grandomanii fără limite, a eliminat din jurul său tot ce a însemnat oameni de valoare şi cu forţă financiară, însuşindu-şi meritele şi faptele altora. Dumnezeul nu este membru de partid, te loveşte când ţi-e lumea mai dragă, primeşti bobârnacul tocmai când te aştepţi mai puţin”, a precizat Armando Popescu.

Mihail David - 2020

*Autorităţile locale, nevinovate

Şurianu Sebeş are o istorie de trei ani, apogeul performanţelor fiind acest sezon, când s-a câştigat eventul judeţean, s-a trecut de barajul de promovare în eşalonul terţ cu Viitorul Caransebeş, dar acum este în pragul dezastrului, aproape de dispariţie. „În situaţia dată, Consiliul local Sebeş nu trebuie scos «ţap ispăşitor», neavând nicio obligaţie faţă de club. Oricum nu mai înţeleg nimic! Când eram încă în club, Dani Popa îmi spunea că «Decât să cer bani de la autorităţile locale, mai bine cerşesc la biserică!»„, a spus Armando Popescu.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Acesta consideră că reţinerea aleşilor locali de a acorda sprijin financiar echipei din „Arini” este pe deplin justificată, ţinând cont de cele petrecute la Alba Iulia, după falimentul Unirii Alba Iulia. „Întâmplările nefericite legate de cadrul legal al finanţării sportului, şi în special a fotbalului, cu primar sau viceprimar ce s-au trezit, ani buni, cu sechestru pe bunuri, deşi exista buna intenţie de a ajuta un fenomen, este firesc să declanşeze ulterior, în cazuri similare, o reţinere justificată a aleşilor. Aici este vorba şi de o greşeală strategică şi de lipsa de curaj a persoanelor din fotbal”, a conchis Armando Popescu.

Alba s-a mândrit, în ultimii ani, cu şase promovări consecutive în Liga a 3-a, un record naţional, dar în acelaşi timp bifează şi o bornă negativă: ultimele două campioane au abandonat la trecerea în eşalonul superior! Mureşul Vinţu s-a înscris în 2016, a disputat Supercupa AJF, a câştigat-o, a fost inclusă în ţintarul Seriei a 4-a din Liga a 3-a, dar apoi a „aruncat prosopul” şi a început din Liga a 5-a. Şurianu Sebeş, aproape la fel, cu amendamentul că echipa din „Arini” a fost una susţinută din fonduri private, în vreme ce, la Vinţu de Jos, autorităţile locale au asigurat, în proporţie covârşitoare, finanţarea fotbalului în primele 6 luni ale anului trecut, unul electoral.

Şurianu are trei ani de activitate, un event judeţean, câştigarea barajului de promovare, însă sunt sanşe majore să dispară, nefiind sigură nici măcar prezenţa în Liga a 4-a.

 

Dan HENEGAR

1 comentariu

andrei 3 august 2017 at 21:32

Fără sport *

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...