Rămâi conectat

Ştirea zilei

AREST LA DOMICILIU pentru Gheorghe Vlad, primarul comunei Vințu de Jos și contabilul șef al primăriei, Valentin Groza

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad, reținut, vineri, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia fiind suspectat de comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu. Decizia a fost luată, sâmbătă, 21 februarie, de magistrații de la Judecătoria Alba Iulia. Aceeași decizie a fost luată de judecători și în privința contabilului șef al primăriei, Valentin Groza, reținut tot vineri, odată cu primarul.

george vlad-primar comuna vintu de josReferitor la primarul Gheorghe Vlad, anchetatorii au precizat că acesta, ”în perioada 2013 – 11 august 2014 a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi consumuri nejustificate de materiale de curăţenie, precum şi de produse ce nu se regăsesc în inventarul entităţii, iar în unele cazuri a achiziţionat materiale – piese pentru autoturism (pentru o altă marcă de autoturism ce nu se află în dotarea primăriei).

De asemenea, suspectul a angajat, ordonanţat şi efectuat plata de cheltuieli cu carburanţi (benzină, motorină şi uleiuri minerale) fără respectarea prevederilor legale. O parte din carburant a fost consumat de suspect pentru deplasări în interes personal, precum şi de alte persoane cu acceptul acestuia.   Suspectul a dispus unui martor, şofer în cadrul Primăriei Vinţu de Jos să efectueze lucrări cu buldoexcavatorul unei persoane fizice a cărei contravaloare nu a fost achitată. Activitatea infracţională a mai constat în faptul că, suspectul a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi plăţi nelegale pentru prestarea unor servicii de cazare şi masă la hoteluri din Băile Felix judeţul Bihor”.

În dosar, investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba, Direcţia Generală Anticorupţie Alba – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.     Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Alba. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Reamintim că în luna septembrie 2014 la sediul Primăriei Vințu de Jos procurorii au efectuat descinderi și au fost ridicate mai multe documente.

Gheorghe Vlad se află la primul mandat de primar al comunei Vinţu de Jos, însă lucrează în această instituţie din anul 1994, unde a fost casier şi inspector la taxe şi impozite.

Comuna Vinţu de Jos este printre cele mai mari din Alba, având 4.800 de locuitori.

Faptele au fost săvârşite în perioada în care primarul era membru al PNL Alba. La scurt timp de la momentul descinderilor, profitând de Ordonanața “traseiștilor”, Gheorghe Vlad a migrat de la PNL, partidul cu care a câștigat primăria, la PSD.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea