Rămâi conectat

Actualitate

Arafat se opune deschiderii în 15 mai a mall-urilor și teraselor: ”Avertizăm populația că nu e OK”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șeful DSU, Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre Legea stării de alertă adoptată miercuri de Parlament.  Acesta spune că deși legea prevede că „pot fi deschise mall-urile mici și terasele”, CNSSU se poate opune și ar putea să spună „NU!” la această măsură de relaxare.

Raed Arafat: O să se analizeze la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) deschiderea teraselor, a mall-urilor, nu o să comentez ce s-a discutat astăzi pentru că nu știu tot proiectul și tot ce a ieșit.

Problema mall-urilor care s-a discutat acolo (în Parlament – n.red.), este că centrele comerciale sunt de regulă loc de plimbare, mai ales a copiilor, tinerilor, toți merg la mall. E adevărat că cinematografe acum este exclus să ai, food court-ul unde se merge lumea să mănânce, acolo ai multă lume, rând, vânzoleală… Ăsta era motivul pentru care spațiul intern al mall-ului s-a considerat că este un risc major.

Și totuși, s-au păstrat unele magazine, unele servicii deschise, precum spălătoriile, magazinul alimentar de acolo, optica medicală din interior a rămas deschisă, pentru că acolo merg oameni care au treabă direct cu acel serviciu. Rezolvă și pleacă.O să analizăm ce înseamnă mall-urile mici. La asta trebuie să se uite colegii epidemiologi. E bine să le deschidem de acum, sau e bine din 1 iunie, sau din 15 iunie. Asta trebuie analizat.

Nu am văzut toate propunerile din lege, dar unele poate că sunt la presiunea unor entități, unor grupuri care aau presat peste tot, care vor să se relaxaze totulimediat. Nu neapărat astfel de propuneri vin în concordanță cu ce spun epidemiologii, cu ce spun specialiștii în domeniu.

Trebuie să vedem cum vom rezolva această problemă. Am înțeles că există locuri unde scrie în lege că pot deschide – restaurante, terase… Asta înseamnă că CNSSU poate să spună „NU!”. Dacă e așa, e OK. Pot, dar NU!

Deci e clar că în data de 15 NU! Dacă e ceva imperativ și care te obligă la ceva și epidemiologii spun că nu e bine, acest lucru e normal să-l menționăm și să avertizăm populația că nu e OK. Dar dacă scrie „pot” sau „se poate”, că ăsta e limbajul, înseamnă că aici avem loc de discutat la CNSSU, la grupul tehnico-științific, ca să rezolvăm această problemă.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea