Rămâi conectat

Actualitate

Arafat, îngrijorat după anunțul lui Klaus Iohannis: ”Unii români au început de pe acum să nu mai respecte ordonanțele militare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Raed Arafat a declarat duminică că după anunțul președintelui Klaus Iohannis legat de relaxarea restricțiilor după data de 15 mai se observă faptul că unii români au început de pe acum să nu mai respecte ordonanțele militare.

„Daca schimbam comportamentul nostru prea devreme si daca renuntam prea devreme la masurile de distantare sociala…Chiar daca s-a anuntat ca vor fi unele masuri dupa 15 mai, Presedintele a spus ca nu se va renunta total, noi vedem ca unii au inteles ca relaxarea a inceput deja si nu respecta. Atentie, mai avem vreo 3 saptamani. Aici vedem pericolul. O schimbare a situatiei poate schimba si masurile”.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, miercuri, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. „Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile”, a spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, miercuri, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că măsurile de relaxare a restricțiilor vor fi introduse treptat, dar că acest lucru nu înseamnă că pericolul a trecut.

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat.

Acesta a spus că după relaxarea restricțiilor, cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili.

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare asta nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a mai spus Arafat.

Întrebat ce înseamnă această relaxare, secretarul de stat în MAI a răspuns: „Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viatțămai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”.

După întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri, președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, câteva măsuri care se vor lua după data de 15 mai. Una dintre aceste măsuri este obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. O altă măsură anunțată de Iohannis este că după 15 mai se va renunța la restrângerile care privesc libera circulație, în anumite condiții. Astfel, românii se vor deplasa fără să declare unde merg și de ce.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea