// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ar putea fi introdusă a treia sesiune de Bacalaureat. Ministrul Educației: Ar trebui organizată „undeva în decembrie, poate februarie”

Ministrul Educației, Liviu Pop, afirmă că există o discuție privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat, care ar trebui organizată „undeva în decembrie, poate februarie”.

El spune că „deocamdată este o chestiune de discuții” și că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor.

„Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanța de iarnă”, a spus Pop, citat de Agerpres, opinând că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat.

”Eu cred că o sesiune de bacalaureat, dacă o introducem, va trebui să o gândim în luna decembrie. Dar nu se pune problema pentru decembrie anul acesta. Dacă o gândim, să o gândim pentru anul viitor. Plecând de la realitate, noi o să dăm publice toate datele vizavi de câți s-au înscris, câți au participat, care a fost procentul. Eu cred că din iulie până în decembrie este timp suficient să se pregătească acei care nu și-au luat examenul de bacalaureat(…)  A fost vorba cândva să o introducem în martie. A fost o opoziție din sistem, puțin, vizavi de organizare. Am discutat cu o parte din colegii mei din minister și inspectorate. Dacă vom gândi o a treia sesiune de bacalaureat, aceasta trebuie gândită, evident, în termeni rezonabili și normali în așa fel încât să dăm șanse mai mari elevilor care au finalizat clasa a XII-a și de ce să nu uităm că mai sunt și alți români prin alte colțuri ale lumii și un bacalaureat al românilor de pretutindeni ar trebuie să îl gândim ca țară, lucru pe care o să îl facem în baza unor dezbateri ample, nu așa, pe viteză. Pentru cei care anul viitor urmează să dea examen de bacalaureat nu se modifică nimic”, a mai spus ministrul Pop.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

2 Răspunsuri la Ar putea fi introdusă a treia sesiune de Bacalaureat. Ministrul Educației: Ar trebui organizată „undeva în decembrie, poate februarie”

  1. ioo 14.11.2017 la 14:11

    Genunche habar nu are ce perturbari ale procesului de invatamant inseamna un examen de bacalaureat organizat in timpul cursurilor scolare. Profesorii implicati in examen cand isi fac orele? Sau ii suplineste cineva? Cine? Ca toti profesorii au ore.

  2. stef 14.11.2017 la 19:51

    Bacalaureatul trebuie desfintat.Aceste examene demonstreaza incapacitatea profesorilor.Cum,i-ai incheiat media celor patru ani de scoala si acum nu ia bacul?,cum a trecut acel elev?.Deci prin bac se demonstreaza incopetenta profesorilor si nici de cum competena elevilor.