Rămâi conectat

Curier Județean

Aprozarul Virtual CiuGOODean – Primăria celei mai SMART comune lansează oficial PRIMA platformă virtuală de promovare a producătorilor locali din Alba

Publicat

în

Primăria Comunei Ciugud nu încetează niciodată să surprindă prin inovare în ceea ce privește tehnologia. Astfel, în actualul context epidemiologic, administrația locală a anunțat că lansează oficial o platformă on-line care are ca scop promovarea ofertei producătorilor locali din comună dar și din alte localități ale județului Alba, numită #Aprozarul Virtual.

Aprozarul este găzduit pe pagina oficială a administrației publice locale din Ciugud (www.primariaciugud.ro ) și este o soluție virtuală care facilitează contactul on-line între producător și clientul final. Măsura vine în contextul în care mulți dintre micii producători nu mai au posibilitatea să își vândă marfa din cauza măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, pe site-ul www.primariaciugud.ro a fost creată secțiunea „APROZARUL VIRTUAL” (cu buton direct din prima pagină), unde vor fi încărcate ofertele producătorilor locali autorizați, care au produse și le pot comercializa sau livra în condiții igienico-sanitare.

Electrica Furnizare Discount

„APROZARUL VIRTUAL este o inițiativă a Primăriei Ciugud menită să sprijine producătorii locali și să ajute consumatorii să găsească on-line produse proaspete, 100% românești. Inițial am avut această idee pentru a ajuta producătorii noștri, din comună, însă în urma mesajelor primite am decis să o extindem la nivelul întregului județ. Credem că în aceste vremuri grele trebuie să ne gândim, mai mult ca oricând, și la micul producător de la sat, care din produsele obținute cu sudoare și multă trudă își asigură traiul zilnic. Oamenii acești demni și muncitori nu au strigat pentru ajutor, nu s-au plâns, nu au cerut compensații de la guvern, însă trebuie sprijiniți cu măsuri serioase pentru a putea trece cu bine peste criza care se anunță. Sperăm ca inițiativa noastră să fie multiplicată în întreaga țară și Guvernul să ia măsuri și pentru micul fermier. Noi am implementat această idee doar cu DOI oameni și am reușit, astfel încât credem că poate fi aplicată oriunde în țară. Și, ca primar al unei comunități de la țară, vreau să vă mai rog ceva din tot sufletul: cumpărați produse românești și produse de la micii fermieri din zonele voastre. Doar așa putem să trecem împreună peste orice situație de criză”, a spus Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud.

APROZARUL VIRTUAL este o inițiativă a Primăriei Ciugud implementată împreună cu Rareș Urban, administratorul Acid Art Studio, firmă care dezvoltă site-uri web, și care a realizat GRATUIT programarea platformei virtuale. Măsura vine în contextul în care multe din piețele agro-alimentare au fost închise pentru prevenirea răspândirii virusului COVID – 19.

Aprozarul cuprinde oferte ale unor producători din întreg județul Alba și poate fi accesat de pe site-ul www.primăriaciugud.ro sau de pe linkul: https://www.primariaciugud.ro/aprozarul-virtual.

APROZARUL VIRTUAL este o platformă GRATUITĂ care facilitează contactul între client și micul producător, fără ca Primăria Ciugud sau un alt terț să intervină în vânzare. Producătorii care doresc să se înscrie în #APROZARUL_virtual trebuie să fie atestați ca producători locali și sunt OBLIGAȚI să respecte normele igienico-sanitare și măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID – 19.

Înscrierea se poate face direct pe site completând un formular on-line ce poate fi accesat pe linkul https://www.primariaciugud.ro/aprozarul-virtual.

Comuna Ciugud este un promotor activ al conceptului Smart Village care presupune, printre altele, digitalizarea serviciilor publice oferite cetățenilor.

Astfel, activitatea Primăriei Ciugud a fost mutată în mediul on-line, recomandând cetățenilor să interacționeze cu funcționarii publici doar prin serviciile publice digitalizate sau printr-o platformă dedicată (Platforma Cetățeanului). Instituția a implementat în ultimii ani numeroase soluții smart pentru digitalizarea serviciilor publice și pentru a oferi cetățenilor, on line, posibilitatea să obțină acte, să își plătească taxele și impozitele, să depună petiții și sesizări sau să solicite informații utile. De asemenea pe site-ul oficial www.primariaciugud.ro, Primăria Comunei Ciugud a deschis o secțiune specială de informare denumită „#Ciugud_RESPONSABIL – informații oficiale COVID – 19”.

Și Școala Gimnazială Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, s-a mutat în această perioadă în on-line, unde profesorii predau elevilor în sistem video-classroom, folosind soluții tehnologice moderne.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| „Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Publicat

în

„Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale din Alba Iulia, va lansa în seara zilei de marți, 30 noiembrie, o carte despre istoria orașului Marii Uniri.

„Imagini în oglinda timpului” este titlul cărții pe care Cristian Mureșan, colegul nostru din Alba Iulia, urmează să o lanseze astăzi.

Între copertele ei, se regăsește invitația de a cunoaște istoria orașului Marii Uniri de la 1918, Alba Iulia, atât orașul nou, cât și cel vechi.

Electrica Furnizare Discount

Și pentru că mâine, 1 Decembrie, sărbătorim 103 ani de la Marea Unire, vă invităm să cunoașteți istoria frumosului oraș și să acceptați ca ghid să vă fie Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale, mândru că e român și care își dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria acestui popor”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Citește mai mult

Curier Județean

Patinoarul artificial de la Sebeș este funcțional și GRATUIT: PROGRAMUL de funcționare

Publicat

în

Patinoarul artificial de la Sebeș este funcțional și GRATUIT: PROGRAMUL de funcționare

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Iată programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Electrica Furnizare Discount

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Un exemplar rar al lucrării „Sicriul de Aur”, tipărit în 1683, a fost achiziționat de Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş. Carte de propovedanie la morţi

Publicat

în

FOTO| Un exemplar rar al lucrării „Sicriul de Aur”, tipărit în 1683, a fost achiziționat de Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş. Carte de propovedanie la morţi

Patrimoniul Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeş s-a îmbogățit în toamna acestui an ca urmare a achiziționării unei cărți vechi, „Sicriul de Aur”, o lucrare extrem de valoroasă atât pentru istoria culturii din România, cât și pentru cea locală. Importanța ei, din perspectiva istoriei orașului, rezidă din faptul că este una dintre cele două cărți vechi românești tipărite la Sebeș în perioada principatului. Lucrarea achiziționată de muzeul nostru a apărut în 1683 și este, din punct de vedere cronologic, a doua dintre acestea, fiind tipărită la aproape un secol după prima, „Sbornicul Slavonesc” (1580).

Cartea, cu titlul complet „Sicriul de aur, carte de propovedanie la morţi. Scoasă din Scripturile sfinte cu porunca și îndemnarea Măriei Sale, Apafi Mihaiu, Craiul Ardealului. Tipărit în Tipografiia noao, în Cetate în Sas-Sebeş. Ani 1683, Sep. 17″, a fost tipărită în perioada 15 martie – 17 septembrie 1683, folosindu-se materialul tipografic din officina de la Alba Iulia, și cuprinde o serie de predici funebre, de a căror selecție s-a îngrijit protopopul Ioan Zoba din Vinț, notarul soborului Mitropoliei Bălgradului, o importantă personalitate a vieții culturale din Transilvania la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Electrica Furnizare Discount

Valoarea cărții rezultă și din raritatea acesteia, până în prezent fiind identificate doar aproximativ 40 de exemplare, acestea regăsindu-se în colecțiile unor importante instituții, precum: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia (3 exemplare), Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia (colecția Museikon, 3 exemplare), Muzeul Județean Satu Mare (2 exemplare), Biblioteca Sfântului Sinod București, Biblioteca Batthyaneum Alba Iulia, Mitropolia Ortodoxă Sibiu (câte 4 exemplare), Biblioteca Academiei Române – filiala Cluj-Napoca (4 exemplare), Biblioteca Universității din Oradea (2 exemplare) , Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca (2 exemplare), Biblioteca Academiei Române București (5 exemplare), Biblioteca Națională a României (8 exemplare), 1 exemplar menționat în colecția Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” București, 1 exemplar în colecția Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași și 1 exemplar în colecția Muzeului Național Brukenthal din Sibiu.

Lucrarea achiziționată se alătură celor 40 de exemplare de carte veche aflate deja în colecţia muzeului nostru, dintre care amintim: „Cazania lui Varlaam”, Iaşi, 1643, „Noul Testament de la Bălgrad”, 1648, „Kiriacodromion”, 1699, „Triod”, 1726 și „Antologhion”, 1736.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare