Rămâi conectat

Curier Județean

Aprozarul Virtual CiuGOODean – Primăria celei mai SMART comune lansează oficial PRIMA platformă virtuală de promovare a producătorilor locali din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Comunei Ciugud nu încetează niciodată să surprindă prin inovare în ceea ce privește tehnologia. Astfel, în actualul context epidemiologic, administrația locală a anunțat că lansează oficial o platformă on-line care are ca scop promovarea ofertei producătorilor locali din comună dar și din alte localități ale județului Alba, numită #Aprozarul Virtual.

Aprozarul este găzduit pe pagina oficială a administrației publice locale din Ciugud (www.primariaciugud.ro ) și este o soluție virtuală care facilitează contactul on-line între producător și clientul final. Măsura vine în contextul în care mulți dintre micii producători nu mai au posibilitatea să își vândă marfa din cauza măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, pe site-ul www.primariaciugud.ro a fost creată secțiunea „APROZARUL VIRTUAL” (cu buton direct din prima pagină), unde vor fi încărcate ofertele producătorilor locali autorizați, care au produse și le pot comercializa sau livra în condiții igienico-sanitare.

„APROZARUL VIRTUAL este o inițiativă a Primăriei Ciugud menită să sprijine producătorii locali și să ajute consumatorii să găsească on-line produse proaspete, 100% românești. Inițial am avut această idee pentru a ajuta producătorii noștri, din comună, însă în urma mesajelor primite am decis să o extindem la nivelul întregului județ. Credem că în aceste vremuri grele trebuie să ne gândim, mai mult ca oricând, și la micul producător de la sat, care din produsele obținute cu sudoare și multă trudă își asigură traiul zilnic. Oamenii acești demni și muncitori nu au strigat pentru ajutor, nu s-au plâns, nu au cerut compensații de la guvern, însă trebuie sprijiniți cu măsuri serioase pentru a putea trece cu bine peste criza care se anunță. Sperăm ca inițiativa noastră să fie multiplicată în întreaga țară și Guvernul să ia măsuri și pentru micul fermier. Noi am implementat această idee doar cu DOI oameni și am reușit, astfel încât credem că poate fi aplicată oriunde în țară. Și, ca primar al unei comunități de la țară, vreau să vă mai rog ceva din tot sufletul: cumpărați produse românești și produse de la micii fermieri din zonele voastre. Doar așa putem să trecem împreună peste orice situație de criză”, a spus Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud.

APROZARUL VIRTUAL este o inițiativă a Primăriei Ciugud implementată împreună cu Rareș Urban, administratorul Acid Art Studio, firmă care dezvoltă site-uri web, și care a realizat GRATUIT programarea platformei virtuale. Măsura vine în contextul în care multe din piețele agro-alimentare au fost închise pentru prevenirea răspândirii virusului COVID – 19.

Aprozarul cuprinde oferte ale unor producători din întreg județul Alba și poate fi accesat de pe site-ul www.primăriaciugud.ro sau de pe linkul: https://www.primariaciugud.ro/aprozarul-virtual.

APROZARUL VIRTUAL este o platformă GRATUITĂ care facilitează contactul între client și micul producător, fără ca Primăria Ciugud sau un alt terț să intervină în vânzare. Producătorii care doresc să se înscrie în #APROZARUL_virtual trebuie să fie atestați ca producători locali și sunt OBLIGAȚI să respecte normele igienico-sanitare și măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID – 19.

Înscrierea se poate face direct pe site completând un formular on-line ce poate fi accesat pe linkul https://www.primariaciugud.ro/aprozarul-virtual.

Comuna Ciugud este un promotor activ al conceptului Smart Village care presupune, printre altele, digitalizarea serviciilor publice oferite cetățenilor.

Astfel, activitatea Primăriei Ciugud a fost mutată în mediul on-line, recomandând cetățenilor să interacționeze cu funcționarii publici doar prin serviciile publice digitalizate sau printr-o platformă dedicată (Platforma Cetățeanului). Instituția a implementat în ultimii ani numeroase soluții smart pentru digitalizarea serviciilor publice și pentru a oferi cetățenilor, on line, posibilitatea să obțină acte, să își plătească taxele și impozitele, să depună petiții și sesizări sau să solicite informații utile. De asemenea pe site-ul oficial www.primariaciugud.ro, Primăria Comunei Ciugud a deschis o secțiune specială de informare denumită „#Ciugud_RESPONSABIL – informații oficiale COVID – 19”.

Și Școala Gimnazială Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, s-a mutat în această perioadă în on-line, unde profesorii predau elevilor în sistem video-classroom, folosind soluții tehnologice moderne.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea