Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproximativ jumătate din angajații români, solicitați să lucreze în vacanță, în anul 2023. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ jumătate din angajații români, solicitați să lucreze în vacanță, în anul 2023. STUDIU

Patru din 10 salariați români susțin că au fost contactați de colegi și manageri, în vacanță, pentru a rezolva diferite probleme de la birou, potrivit unui studiu al unei platforme de recrutare online.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

79% dintre angajații români, respondenți ai unui studiu condus de UndeLucram.ro, spun că și-au luat concediu anul acesta. Din restul de 21%, 8% vor să-și ia concediu în următoarele trei luni.

În România, 24% dintre respondenți și-au luat liber anul acesta între 5-9 zile lucrătoare, 19% mai puțin de cinci zile lucrătoare, 17% au solicitat concediu pentru zece zile lucrătoare, iar 7% pentru 15 zile lucrătoare.

Concediul pentru 5-9 zile a fost cel mai solicitat în România și Bulgaria, în Moldova cei mai mulți angajați și-au luat liber 15 zile lucrătoare (31% dintre respondenți), iar în Grecia și Ungaria cei mai mulți salariați au optat pentru mai puțin de 5 zile (22% în Grecia și 24% în Ungaria).

Aproape 7 din 10 angajați din România (65%) spun că au reușit să se relaxeze și să se deconecteze în vacanță de la sarcinile de serviciu. Procentele sunt similare la nivel regional, cei mai mulți angajați care au reușit să se relaxeze în vacanță fiind cei din Ungaria (71%).

Angajații români, conectați la serviciu și în vacanță

40% dintre angajații din România au afirmat că au fost contactați de colegi și manageri în concediu pentru a rezolva diferite sarcini și au încercat să le rezolve. 10% spun că au fost contactați, dar au explicat că nu lucrează în vacanță.

6 din 10 angajați români (61%) își verifică e-mailul de serviciu în concediu, comparativ cu bulgarii (52% dintre respondenți) și moldovenii (72% dintre respondenți). Totodată, 31% dintre angajații din România pleacă cu laptopul în vacanță pentru a fi siguri că pot rezolva eventuale situații care apar la locul de muncă.

Cât de deranjați sunt românii de munca în concediu

  • 38% nu sunt deranjați dacă se întâmplă ocazional;
  • 34% sunt deranjați să lucreze în vacanță chiar dacă se întâmplă rar;
  • 18% sunt deranjați pentru că lucratul în vacanță a devenit o practică în companiile în care lucrează;
  • 9% sunt confortabili cu a munci în concediu pentru că le place foarte mult ceea ce fac.
  • 41% dintre angajații români afirmă că problema lucratului în vacanță s-a remediat după ce au vorbit cu managerul lor, 29% au de gând să discute despre acest subiect, 16% dintre salariații români spun că au vorbit cu managerii lor, dar nu s-a schimbat situația; iar 14% dintre respondenți afirmă că le este teamă să vorbească despre acest subiect cu șefii lor.

În Grecia este cel mai mare procent al angajaților care nu a primit înțelegere pentru această situație (24%), iar în Bulgaria este cel mai mare procent (45%) al salariaților care simte că s-a îmbunătățit situația.

Cum își iau vacanță părinții români

Peste jumătate dintre părinții români (57%) spun că în timpul vacanței de vară a copiilor au lucrat cu aceștia de acasă și au mers împreună în concediu. În jur de 23% susțin că au trimis copiii la after school timp de câteva săptămâni, iar în restul săptămânilor copiii au fost implicați în alte activități.

În privința gestionării timpului copiilor pe perioada școlii, 3 din 10 angajați părinți din România afirmă că vor lucra cu copiii de acasă, 41% dintre ei apelează la rude, iar 33% au ales institutii de tip after-school sau școală privată.

Sondajul a fost realizat în perioada 1– 8 septembrie anul acesta și au răspuns 11.410 angajați cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani din România, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia și Ungaria. Dintre cei 11.410 respondenți, 6.082 sunt și părinți.

Sursa: stratupcafe.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă În 3 mai 1975, la Campionatul european (feminin) de gimnastică de la Skien, în Norvegia, Nadia Comăneci, la acea vreme o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea