Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproximativ 250 de intervenţii chirurgicale oftalmologice la Spitalul Judeţean Alba, în aproape un an

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La aproape un an de la reabilitarea secţiei de oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean Alba, aproximativ 250 de persoane din judeţ au beneficiat de intervenţii chirurgicale. Cele mai multe operaţii au fost pentru tratarea cataractei.

Graţie investiţiilor realizate pe secţia de oftalmologie, pacienţii din Alba au scăpat de drumurile şi costurile pe care le implica tratarea afecţiunilor de care sufereau.

Condiţiile hoteliere oferite pe secţia de oftalmologie s-au îmbunătăţit simţitor, iar aparatura pusă la dispoziţie pentru intervenţiile chirurgicale este de calitate superioară şi oferă posibilitatea efectuării unor operaţii care în trecut erau doar deziderate.

„Cele mai multe dintre operațiile realizate au fost pentru înlăturarea cataractei. Această afecțiune a ochiului poate fi întâlnită mai ales la persoanele vârstnice. Cu toate acestea și persoanele mai tinere pot să sufere de cataractă, acesta fiind de fapt o complicație a unor afecțiuni oculare precum miopie forte sau glaucom.

De asemenea, pot apărea cataracte patologice, la pacienții cu boli precum diabetul zaharat, boli endocrine, boli autoimune sau infecții generale ale organismului. Există și cataractă congenitală, prezentă încă de la naștere”, a explicat medicul primar oftalmolog Tatiana Platon, șeful Secției de oftalmologie din Spitalul Județean de Urgență Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea