Rămâi conectat

Actualitate

Aproape o mie de efective ale MAI vor asigura buna desfăşurare a referendumului în Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Structurile MAI din judeţul Alba sunt pregătite pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate şi normalitate civică a referendumului din 29 iulie 2012, se arată într-un comunicat al Centrului Judeţean de Comunicare Alba, al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„În contextul organizării referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României, la nivelul judeţului Alba au fost luate  măsurile de ordine şi siguranţă publică ce se impun pentru asigurarea în mod corespunzător a misiunilor şi activităţilor din competenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În vederea realizării unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Alba, pe timpul desfăşurării referendumului, vor fi angrenate peste 874 de cadre M.AI.

Astfel, pentru protecţia celor 437 de secţii de votare, vor fi repartizaţi 430 de poliţişti, 244 de jandarmi şi 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă.

Pentru menţinerea ordinii publice vor fi angrenate 334 efective ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, dintre care 274 de poliţişti şi 60 jandarmi.

De asemenea, pentru intervenţia în sprijinul efectivelor care asigură protecţia secţiilor de votare, au fost constituite 7 rezerve cu 64 de poliţişti şi jandarmi care vor putea fi dislocate în zonele în care se produc sau există riscul producerii de tulburări grave a ordinii publice.

Pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor electorale şi a votului multiplu, au fost constituite 12 microfiltre de poliţie rutieră, care vor fi amplasate în diferite zone ale judeţului şi care vor acţiona cu aparatură de supraveghere a traficului rutier.

Fiecare sesizare sau incident va fi tratat cu operativitate şi fermitate, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii legale. „

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cel mai extins COD ROȘU din istorie a intrat în vigoare: România se topește la peste 40 de grade. Când scăpăm de arșiță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cel mai extins COD ROȘU din istorie a intrat în vigoare: România se topește la peste 40 de grade. Când scăpăm de arșiță România fierbe la peste 40 de grade! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu și cod portocaliu de temperaturi extreme pentru zilele de luni și marți, fiind cel mai extins cod […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea