Rămâi conectat

Curier Județean

Aproape 4 kilometri de drum pentru exploatări agricole vor fi modernizați în Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 4 kilometri de drum pentru exploatări agricole vor fi modernizați în Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Primăria orașului Cugir a solicitat emiterea acordului de mediu pentru modernizarea a 3.884 de metri de drum pentru exploatări agricole în localitatea Vinerea. Valoarea totală a investiţiei este de 669.765,43 Lei, cu TVA.

Accesul pe drumul de exploatare agricolă se face din DJ704, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Cugir, la poziția km 1+620 și deservește atât exploatația agricolă cât și fânețele și pădurile situate dincolo de exploatația agricolă având rol de colectare a traficului generat de autovehiculele și utilajele agricole cât și de celelalte vehicule utilizate de proprietarii terenurilor.

Pe teritoriul UAT Cugir drumul de exploatare agricolă are o lungime totală de 5.835 m din care doar primii 3.884 m sunt propuși pentru modernizare, respectiv etapa I urmând că diferența să se modernizeze ulterior funcție de oportunitățile de investiție pe care le va găși beneficiarul.

Tronsonul propus pentru modernizare are că origine drumul județean DJ704 la km 1+620, partea dreaptă iar că destinație, stradă Culturii, ultimii 474 m fiind încadrat că stradă de categoria IV care se intersectează cu varianta de ocolire a localității Vinerea, la intersecția cu sens giratoriu de la km 1+870.

Drumul de exploatare agricolă care face obiectul prezenței documentații este principala cale care deservește exploatația agricolă situată în partea dreaptă a variantei de ocolire a localității Vinerea. La această se adaugă și fânețele și pășunile adiacente exploatației agricole. Suprafața deservită este peste 1000 ha.

Conform expertizei tehnice drumul existent nu prezintă siguranță în exploatare, prezentând defecte de tipul: denivelări, făgașe, ogașe, gropi și lipsa de planeitate. Prin urmare așa cum recomandă și expertul tehnic este necesară modernizarea drumului cu îmbrăcăminte modernă (beton asfaltic) precum și realizarea rigolelor și podețelor aferente pentru rezolvarea scurgeri apelor pluviale din zona drumului.

Din punct de vedere economic, prin realizarea investiției se reduce costul deplasării pe km, astfel se reduce consumul de carburanți și uzură pieselor de schimb și a anvelopelor. La acestea se adaugă reducerea pluării și mărirea accesibilității zonei în orice anotimp.

Din punct de vedere al mediului se ameliorează calitatea mediului prin diminuarea surselor de poluare: prin realizarea unei suprafeţe netede de rulare care reduce poluarea sonoră şi poluarea aerului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare