Rămâi conectat

Curier Județean

Aproape 4 kilometri de drum pentru exploatări agricole vor fi modernizați în Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 4 kilometri de drum pentru exploatări agricole vor fi modernizați în Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Primăria orașului Cugir a solicitat emiterea acordului de mediu pentru modernizarea a 3.884 de metri de drum pentru exploatări agricole în localitatea Vinerea. Valoarea totală a investiţiei este de 669.765,43 Lei, cu TVA.

Accesul pe drumul de exploatare agricolă se face din DJ704, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Cugir, la poziția km 1+620 și deservește atât exploatația agricolă cât și fânețele și pădurile situate dincolo de exploatația agricolă având rol de colectare a traficului generat de autovehiculele și utilajele agricole cât și de celelalte vehicule utilizate de proprietarii terenurilor.

Pe teritoriul UAT Cugir drumul de exploatare agricolă are o lungime totală de 5.835 m din care doar primii 3.884 m sunt propuși pentru modernizare, respectiv etapa I urmând că diferența să se modernizeze ulterior funcție de oportunitățile de investiție pe care le va găși beneficiarul.

Tronsonul propus pentru modernizare are că origine drumul județean DJ704 la km 1+620, partea dreaptă iar că destinație, stradă Culturii, ultimii 474 m fiind încadrat că stradă de categoria IV care se intersectează cu varianta de ocolire a localității Vinerea, la intersecția cu sens giratoriu de la km 1+870.

Drumul de exploatare agricolă care face obiectul prezenței documentații este principala cale care deservește exploatația agricolă situată în partea dreaptă a variantei de ocolire a localității Vinerea. La această se adaugă și fânețele și pășunile adiacente exploatației agricole. Suprafața deservită este peste 1000 ha.

Conform expertizei tehnice drumul existent nu prezintă siguranță în exploatare, prezentând defecte de tipul: denivelări, făgașe, ogașe, gropi și lipsa de planeitate. Prin urmare așa cum recomandă și expertul tehnic este necesară modernizarea drumului cu îmbrăcăminte modernă (beton asfaltic) precum și realizarea rigolelor și podețelor aferente pentru rezolvarea scurgeri apelor pluviale din zona drumului.

Din punct de vedere economic, prin realizarea investiției se reduce costul deplasării pe km, astfel se reduce consumul de carburanți și uzură pieselor de schimb și a anvelopelor. La acestea se adaugă reducerea pluării și mărirea accesibilității zonei în orice anotimp.

Din punct de vedere al mediului se ameliorează calitatea mediului prin diminuarea surselor de poluare: prin realizarea unei suprafeţe netede de rulare care reduce poluarea sonoră şi poluarea aerului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea