Rămâi conectat

Curier Județean

Aproape 4 kilometri de drum pentru exploatări agricole vor fi modernizați în Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Publicat

în

Aproape 4 kilometri de drum pentru exploatări agricole vor fi modernizați în Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Primăria orașului Cugir a solicitat emiterea acordului de mediu pentru modernizarea a 3.884 de metri de drum pentru exploatări agricole în localitatea Vinerea. Valoarea totală a investiţiei este de 669.765,43 Lei, cu TVA.

Accesul pe drumul de exploatare agricolă se face din DJ704, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Cugir, la poziția km 1+620 și deservește atât exploatația agricolă cât și fânețele și pădurile situate dincolo de exploatația agricolă având rol de colectare a traficului generat de autovehiculele și utilajele agricole cât și de celelalte vehicule utilizate de proprietarii terenurilor.

Pe teritoriul UAT Cugir drumul de exploatare agricolă are o lungime totală de 5.835 m din care doar primii 3.884 m sunt propuși pentru modernizare, respectiv etapa I urmând că diferența să se modernizeze ulterior funcție de oportunitățile de investiție pe care le va găși beneficiarul.

Electrica Furnizare Discount

Tronsonul propus pentru modernizare are că origine drumul județean DJ704 la km 1+620, partea dreaptă iar că destinație, stradă Culturii, ultimii 474 m fiind încadrat că stradă de categoria IV care se intersectează cu varianta de ocolire a localității Vinerea, la intersecția cu sens giratoriu de la km 1+870.

Drumul de exploatare agricolă care face obiectul prezenței documentații este principala cale care deservește exploatația agricolă situată în partea dreaptă a variantei de ocolire a localității Vinerea. La această se adaugă și fânețele și pășunile adiacente exploatației agricole. Suprafața deservită este peste 1000 ha.

Conform expertizei tehnice drumul existent nu prezintă siguranță în exploatare, prezentând defecte de tipul: denivelări, făgașe, ogașe, gropi și lipsa de planeitate. Prin urmare așa cum recomandă și expertul tehnic este necesară modernizarea drumului cu îmbrăcăminte modernă (beton asfaltic) precum și realizarea rigolelor și podețelor aferente pentru rezolvarea scurgeri apelor pluviale din zona drumului.

Din punct de vedere economic, prin realizarea investiției se reduce costul deplasării pe km, astfel se reduce consumul de carburanți și uzură pieselor de schimb și a anvelopelor. La acestea se adaugă reducerea pluării și mărirea accesibilității zonei în orice anotimp.

Din punct de vedere al mediului se ameliorează calitatea mediului prin diminuarea surselor de poluare: prin realizarea unei suprafeţe netede de rulare care reduce poluarea sonoră şi poluarea aerului.

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare