Aproape 23% dintre pacienții infectați cu coronavirus, din județul Alba, s-au vindecat

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Până în acest moment, în județul nostru, 158 de persoane au fost diagnosticare cu noul coronavirus, iar 38 au fost declarate vindecate, potrivit informațiilor din partea Direcției de Sănătate Publică Alba. Asta înseamnă că 22,78% din totalul pacienților infectați s-au vindecat.

De asemenea, în județul nostru, la data de 20 aprilie, 165 de persoane se aflau în carantină, iar 457 erau izolate la domiciliu. Până acum au ieșit din caranitnă 563 de persoane, iar din izolare 4.120.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În ultimele două zile a fost înregistrat un singur caz, iar numărul celor vindecați a crescut cu 9, cei mai recenți pacienți declarați vindecați fiind patru bărbați și o femeie, internați în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În decursul zilei de astăzi, se estimează că vor fi analizate în jur de 100 de teste în laboratorul DSP, ieri fiind prelucrate 58 pe linia de testare a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Acestă testare alternativă a avut loc în contextul Sărbătorilor Pascale, urmând ca de mâine, marți 21 aprilie, să se lucreze în paralel.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a anunțat că instituția pe care o conduce va avea trei linii de testare RT PCR pentru diagnosticarea virusului COVID-19, cu o capacitate de peste 1.500 de teste pe zi, în urma unei colaborări cu DSV și OSPA Alba.

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei