Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aproape 1000 de locuri de muncă create prin Programul Operaţional regional 2007-2013

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La nivelul Regiunii Centru vor fi create 943 de locuri noi de muncă prin implementarea celor 149 de proiecte contractate în cadrul programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea proiectelor contractate este de 225 milioane euro ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de 8,72%. Deşi poate fi considerat un grad de absorbţie redus, Programul Operaţional Regional este în grafic, a dat asigurări directorul ADR Centru, Simion Creţu, la cea de-a treia ediţie a Conferinţei regionale privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru organizată ieri la Alba Iulia. În total, de la lansarea POR, în Regiunea Centru au fost depuse, în cadrul celor 5 axe, până la data de 30 noiembrie 2010, 1048 de proiecte care solicită peste un miliard de euro. La ora actuală bani disponibili mai sunt doar pentru polii de creştere şi dezvoltare urbană şi pentru reabilitarea siturilor industriale. La sfârşitul lunii noiembrie 2010, 43 de proiecte, în valoare de 141 milioane lei, erau deja finalizate iar 23 erau în curs de finalizare. Totodată, un număr însemnat de proiecte, 22, au fost reziliate în principal din cauza dificultăţilor întâmpinate de beneficiari în obţinerea de cofinanţare de la bănci. Procesul de implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene este unul destul de greoi şi se loveşte de mai multe probleme. Principalele dificultăţi au fost identificate ieri în cadrul Conferinţei regionale şi se referă în primul rând la documentaţie dar şi la dificultatea obţinerii creditelor necesare pentru plata lucrărilor realizate pentru proiectele care nu au beneficiat de prefinanţare. „Considerăm că, prin rezultatele la care am ajuns, datorită activităţii susţinute a întregii echipe de experţi ai ADR Centru, regiunea noastră ocupă unul dintre primele locuri pe ţară în ceea ce priveşte gradul în care sunt atrase aceste finanţări. Pentru anii următori, 2011 şi 2012, vom vorbi deja despre un grad crescut de absorbţie a acestor fonduri şi de impactul pe care banii europeni îl au în dezvoltarea regională. Acum, trebuie să ne concentrăm atenţia pe derularea conformă a fiecărui proiect în parte. Am fost atenţi cu perioada iniţială de scriere şi de contractare a proiectelor, dar trebuie să fim şi mai atenţi cu implementarea proiectelor, deoarece numai în acest fel se vor justifica ani şi ani de muncă, consumul unor importante resurse şi investiţiile făcute. Practic, din acest moment începem să vorbim cu adevărat de faptul că diversele proiecte depuse, contractate şi unele chiar finalizate deja, vor genera îmbunătăţirea calitativă a situaţiei economico-sociale şi creşterea nivelului de trai al cetăţeanului”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru. La manifestarea de ieri de la Hotel Parc au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai ONG şi IMM implicaţi în program. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

După o zi plină, cu momente festive, solemne și de evocare a istoriei, cei care au venit să sărbătorească Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia și-au dorit să se relaxeze cu mult așteptatele artificii.

Citește și: LIVE VIDEO| Spectacol grandios de artificii, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia! Mii de oameni s-au strâns pentru a privi show-ul pirotehnic din Cetate

 

Dar în oraşul în care acum 105 de ani a avut loc Unirea Transilvaniei cu România şi formarea României Mari, spectacolul de artificii s-a lăsat așteptat, începând cu mai bine de o oră mai târziu decât era anunțat în programul oficial.

Motivele pentru care artificiile au fost amâmate se pare că au fost întârzierile produse în cadrul spectacolului artistic.

Oamenii adunați în Piața Cetății pentru a admira focul de artificii și-au exprimat nemulțumirea în postări pe rețelele de socializare în care cereau lămuriri privind întârzierea, dar și ora la care avestea vor avea loc.

Spectacolul de artificii a început totuși în jurul orei 21.40, după mai bine de o oră de întârziere, și deși au fost spectaculoase , mulți oameni, în special familiile cu copii au renunțat să mai aștepte și au plecat spre casă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare