Curier Județean
APIA Alba: Cererile de ajutor de stat pentru crescătorii din sectorul bovin, suin și avicol. Termenul limită pentru depunere
APIA Alba: Cererile de ajutor de stat pentru crescătorii din sectorul bovin, suin și avicol. Termenul limită pentru depunere
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 12 mai 2022 inclusiv, se depun cereri de solicitare pentru următoarele scheme de ajutor de stat, respectiv:
● Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin;
● Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin;
● Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol.
Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453.899 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022 şi este repartizată astfel:
a) 170.250 mii lei pentru sectorul bovine;
b) 167.649 mii lei pentru sectorul suine;
c) 116.000 mii lei pentru sectorul avicol.
Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se vor depune în funcţie de tipul de ajutor de stat solicitat la:
a) Centrele APIA pe raza căruia au sediul social sau îşi au domiciliul sau unde au depus cererea unică de plată în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin;
b) Centrele APIA pe raza cărora îşi au sediul social sau unde au depus cererea de solicitare pentru măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor, din cadrul PNDR 2014-2020, în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin;
c) Centrele APIA pe raza cărora îşi au sediul social sau la centrul judeţean al APIA unde au depus cererea de solicitare pentru măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul b) – Păsări, din cadrul PNDR 2014-2020, în anul 2021, în cazul ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol;
Cererile de solicitare a ajutorului de stat se pot transmite si prin poștă, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar/reprezentant legal pe fiecare pagină a documentului transmis.
Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 290.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 51/2022.
Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2022.
Nu se acordă plăţi ulterior datei de 30 iunie 2022 dacă se constată că acestea nu au putut fi efectuate dintr-o cauză imputabilă beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la APIA.
Informațiile privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum și Ghidurile solicitantului se regăsesc publicate pe site-ul APIA www.apia.org.ro , accesând următorul link: Ajutoare pentru susţinerea activităţilor agricole din sectoarele suin / avicol / bovin / ovine – caprine / legume-fructe, cartofi și vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 – APIA .
Legislație:
OUG nr. 51/2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovine, suine și avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.
APIA, mereu alături de fermieri!
SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE
Curier Județean
Iluminatul public în comuna Întregalde va fi modernizat: Primăria a primit avizul de mediu
Iluminatul public în comuna Întregalde va fi modernizat: Primăria a primit avizul de mediu
Primăria comunei Întregalde a primit avizul de mediu pentru proiectul: „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Întregalde, jud. Alba, satele Întregalde, Necrilești, Modolești, Ivăniș, Ghioncani și Dealul Geoagiului”.
Valoarea totală estimată a investiției este de 738.116,35 de lei.
Obiectivul specific al investiţiei constă în modernizarea iluminatului public din localitatile Intregalde, Necrilesti, Modolesti, Ivanis, Ghioncani si Dealul Geoagiului, cu scopul de a oferi locuitorilor din acest sat, conditii mai bune de trai prin asigurarea unor conditii cat mai bune din punct de vedere al iluminatului public.
Principalul obiectiv al prezentei documentatii este de a analiza principalele caracteristici şi indicatori tehnici, financiari şi economici ai investiţiei care asigură o utilizare eficientă şi raţională a capitalului şi resurselor pentru satisfacerea nevoilor de modernizare a iluminatului public din comuna Intregalde, localitatile Intregalde, Necrilesti, Modolesti, Ivanis, Ghioncani si Dealul Geoagiului, județul Alba, prin:
Cresterea calitatii vietii prin modernizarea iluminatului public, pentru locuitorii comunei Intregalde, județul Alba;
Modernizarea iluminatului public, aflat intr-o stare de degradare, asa cum a fost descrisa in documentatia tehnica anexata acestei documentatii de atribuire.
Scaderea continua a numarului de locuitori al comunei este un factor care semnalizeaza necesitatea unor investitii imediate in cresterea calitatii vietii locuitorilor, respectiv atragerea turistilor.
O astfel de investitie este si modernizarea iluminatului public din satele Intregalde, Necrilesti, Modolesti, Ivanis, Ghioncani, Dealul Geoagiului, comuna Intregalde, jud. Alba, loc care poate servi tranzitului turistilor spre locatii in zona montana, in special al celor mai tineri, pentru a descoperi pe jos cadrul natural si construit al comunei.
Curier Județean
FOTO| Lucrările la noua bază sportivă din Aiud aproape de finalizare: Ce dotări va avea investiția
FOTO| Lucrările la noua bază sportivă din Aiud aproape de finalizare: Ce dotări va avea investiția
Lucrările la noua bază sportivă din municipiul Aiud, construită printr-o investiție a CNI sunt tot mai aproape de finalizare.
-Teren pentru fotbal,
-Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei si tenis,
-Cladire pentru vestiare,
-Cabina de poarta,
-Parcare,
-Alei pietonale,
-Spații verzi.
Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafeței utile de evolutie 75,50 x 117,00m si cele ale suprafeței utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 3,00m pe laturile lungi si 6,00m pe laturile scurte.
Terenul multifunctional are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 26,00 x 44,00m si cele ale suprafetei utile de joc 20,00 x 40,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 2,00m.
Cladirea pentru vestiare va fi parter + 1etaj partial si va avea dimensiunile 10,80 x 36,30m, cu inaltimea la atic de 7,05m. Suprafata construita a cladirii va fi de 395,88mp, cea desfasurata va fi de 520,96mp. In cladire vor fi vestiare, grupuri sanitare pentru sportivi, camere pentru arbitri, camera tehnica, cabinet medical, birou, magazii pentru materiale sportive, grupuri sanitare pentru spectatori, scara, holuri, camera pentru parinti/ protocol/VIP.
Curier Județean
Iunie, luna copilăriei: 16 copii din cadrul Casei de tip familial „Rebeca” Teiuș s-au bucurat de locul de joacă al unui restaurant din Alba Iulia
Iunie, luna copilăriei: 16 copii din cadrul Casei de tip familial „Rebeca” Teiuș s-au bucurat de locul de joacă al unui restaurant din Alba Iulia
Iunie, prima lună de vară calendaristică, poate fi considerată luna dedicată copilului și copilăriei, căci începe cu ziua internațională a copilului, ziua adopției naționale, se continuă cu marcarea zilelor împotriva violenței și exploatării prin muncă a copiilor.
Luna iunie este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi bucurii copiilor, este luna în care conştientizăm, mai pregnant, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.
Copiii din sistemul de protecție specială au făcut o pauză de la programul lor obișnuit și au participat la o diversitate de evenimente unice și pline de culoare organizate de comunitățile locale, au mers la picnicuri, au luat parte la diverse concursuri și întreceri sportive, au cântat și au dansat, iar ”acasă”, în centrele rezidențiale, au fost așteptați cu o masă festivă.
Mulțumim pentru surpriza oferită, celor 16 copii din sistemul de protecție specială ocrotiți în cadrul Casei de tip familial „Rebeca” Teiuș, de către administratorul restaurantului „Karlsburg” din Alba Iulia care i-a invitat pe aceștia să inaugureze locul de joacă al localului. Copiii s-au jucat, au dansat, au cântat, au primit pizza, prăjituri, sucuri, înghețată și s-au bucurat de ziua minunată.
„Să nu uităm niciodată că fiecare copil merită să crească într-un mediu plin de iubire și respect, unde să primească șanse egale de dezvoltare. Haideți să fim alături de ei în fiecare zi, să ne implicăm și să aducem un plus de bucurie în viețile lor!“
-
Ştirea zileiacum 15 ore
Caz ȘOCANT în Alba: Un bărbat a încercat să-și UCIDĂ cu brutalitate fosta soție. A lovit-o cu un briceag în cap până s-a rupt lama
-
Ştirea zileiacum 14 ore
Două persoane, transportate la spital cu răni ușoare: Coliziune față-spate între două autoturisme, în zona localității Vălișoara
-
Sportacum 20 de ore
FOTO| Medalii de argint și bronz pentru judoka CS Unirea Alba Iulia, Laura Alexia Bogdan și Alexandru Sibișan, la Turneul Internațional de Juniori
-
Actualitateacum 19 ore
STUDIU: Anul în care căsătoriile ar putea dispărea, potrivit mai multor experți
-
Actualitateacum 17 ore
GREVA profesorilor din România: Se caută soluţii privind încheierea situaţiilor şcolare la clasele a XII-a
-
Actualitateacum 13 ore
Au început înscrierile la Evaluare Națională 2023: Calendarul examenului