Rămâi conectat

Curier Județean

APEL UMANITAR pentru un bebeluș din Alba Iulia, care s-a născut cu atrezie de esofag. În 3 luni a suferit 6 operații și este hrănit doar prin perfuzii

Alexandra Mates

Publicat

în

nicusor-barbusDoi părinți din Alba Iulia au nevoie de ajutorul oamenilor. Copilul lor, Nicușor Barbus, un suflet mic și nevinovat, s-a născut cu atrezie de esofag. Mai exact, la naștere medicii au descoperit că esofagul său nu se dezvoltase normal și nu se putea alimenta. În 3 luni, băiețelul a suferit 6 operații, este ținut în viață prin perfuzii și încă mai are nevoie de operații pentru alungirea capetelor și reconstrucția esofagului.

Din cotombrie, familia cu bebelușul se află la un spital universitar în Germania, unde este estimat că ar trebui să rămână aproximativ 6 luni pentru ca medicii de acolo să-i redea lui Nicușor șansa la viață. Apropiații lor au lansat o campanie de ajutorare pe Facebook adresată tuturor celor care consideră că le pot întinde o mână de ajutor.

Părinții bebelușului, Nicolae Barbus și Ina Barbus, nu au cunoscut ce înseamnă să te bucuri de copil acasă, alături de cei dragi. De când s-a născut băiețelul lor se află doar prin spitale.

Ina a născut la spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, iar așa după cum ne-a povestit soțul acesteia, la naștere, imediat după ce a fost aspirat, medicii i-au depistat bebelușului o malformație la esofag și a fost transportat de urgență la un spital din Cluj-Napoca. Aici a fost internat pe secția de terapie intesivă, a suferit două intervenții chirurgicale, iar timp de aproximativ o săptămână a fost hrănit doar prin stomac, cu ajutorul unui tub.

După o lună, părinții l-au dus la un spital universitar din Germania, unde medicii i-au făcut alte patru operații. În prezent, familia se află încă acolo, pentru că Nicușor mai are nevoie și de alte intervenții, pentru reconstrucția esofagului. Costul operațiilor este suportat de Statul Român, însă părinții au plătit drumul cu ambulanța până în Germania, chiria, pentru că nu pot sta cu bebelușul în spital, și alte cheltuieli, iar resursele lor financiare s-au cam terminat. Până acum au cheltuit aproximativ 10.000 de euro și au nevoie de bani pentru tratament și pentru a se descurca acolo, până băiețelul lor va suferi toate operațiile necesare.

Cei care vor să-i ajute pe părinții lui Nicușor pot face donații în următorul cont, pe numele mamei, Barbus Ina.

IBAN: RO82 BTRL EURC RT03 1041 2801

BIC/SWIFT: BTRLRO 22XXX

De asemenea, cei care doresc îi pot contacta la numărul de tel. 004915175670006.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea