Rămâi conectat

Curier Județean

APEL UMANITAR pentru un bebeluș din Alba Iulia, care s-a născut cu atrezie de esofag. În 3 luni a suferit 6 operații și este hrănit doar prin perfuzii

Alexandra Mates

Publicat

în

nicusor-barbusDoi părinți din Alba Iulia au nevoie de ajutorul oamenilor. Copilul lor, Nicușor Barbus, un suflet mic și nevinovat, s-a născut cu atrezie de esofag. Mai exact, la naștere medicii au descoperit că esofagul său nu se dezvoltase normal și nu se putea alimenta. În 3 luni, băiețelul a suferit 6 operații, este ținut în viață prin perfuzii și încă mai are nevoie de operații pentru alungirea capetelor și reconstrucția esofagului.

Din cotombrie, familia cu bebelușul se află la un spital universitar în Germania, unde este estimat că ar trebui să rămână aproximativ 6 luni pentru ca medicii de acolo să-i redea lui Nicușor șansa la viață. Apropiații lor au lansat o campanie de ajutorare pe Facebook adresată tuturor celor care consideră că le pot întinde o mână de ajutor.

Părinții bebelușului, Nicolae Barbus și Ina Barbus, nu au cunoscut ce înseamnă să te bucuri de copil acasă, alături de cei dragi. De când s-a născut băiețelul lor se află doar prin spitale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ina a născut la spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, iar așa după cum ne-a povestit soțul acesteia, la naștere, imediat după ce a fost aspirat, medicii i-au depistat bebelușului o malformație la esofag și a fost transportat de urgență la un spital din Cluj-Napoca. Aici a fost internat pe secția de terapie intesivă, a suferit două intervenții chirurgicale, iar timp de aproximativ o săptămână a fost hrănit doar prin stomac, cu ajutorul unui tub.

După o lună, părinții l-au dus la un spital universitar din Germania, unde medicii i-au făcut alte patru operații. În prezent, familia se află încă acolo, pentru că Nicușor mai are nevoie și de alte intervenții, pentru reconstrucția esofagului. Costul operațiilor este suportat de Statul Român, însă părinții au plătit drumul cu ambulanța până în Germania, chiria, pentru că nu pot sta cu bebelușul în spital, și alte cheltuieli, iar resursele lor financiare s-au cam terminat. Până acum au cheltuit aproximativ 10.000 de euro și au nevoie de bani pentru tratament și pentru a se descurca acolo, până băiețelul lor va suferi toate operațiile necesare.

Cei care vor să-i ajute pe părinții lui Nicușor pot face donații în următorul cont, pe numele mamei, Barbus Ina.

IBAN: RO82 BTRL EURC RT03 1041 2801

BIC/SWIFT: BTRLRO 22XXX

De asemenea, cei care doresc îi pot contacta la numărul de tel. 004915175670006.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) organizează la nivel național, în luna pentru viață, o nouă campanie de donare de sânge.

Campania se va desfășura în perioada 20-31 martie 2023, în principalele centre universitare din țară, unde filialele ASCOR își desfășoară activitatea. La Alba Iulia, acțiunea de donare de sânge se va desfășura joi, 23 martie, în intervalul orar 7:30 – 12:00.

„Pe lângă scopul de a aduna cât mai mulți donatori, campania își propune promovarea unei culturi a vieții. Astfel, tinerii își doresc să salveze și să protejeze vieți omenești mai întâi prin donarea de sânge, iar mai apoi prin participarea la Marșul pentru viață, programat pentru data de 25 martie 2023. Anul acesta, Marșul pentru viață se desfășoară sub genericul: „Viitorul este pro-viață”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook ASCOR Alba Iulia sau la numerele de telefon: 0757675436 sau 0745533200″, au transmis reprezentanții ASCOR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori

Judoka Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia obțin, din nou, performanțe extraordinare pe plan internațional. La Cupa Europeană de Juniori, Laura Alexia Bogdan a obținut medalia de argint în vreme ce Sibișan Alexandru a obținut medalia de bronz.

Competiția internațională s-a desfășurat, în perioada 18-19 martie, în Bosnia și Herțegovina, la Sarajevo. Competiția a fost de tip piramidal.

Laura Bogdan, sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Cluj), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme, a câștigat 3 meciuri, însă nu a reușit să se impună în finală, clasându-se pe a doua treaptă a podiumului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești), elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme și a câștigat 4 dispute, a pierdut una, iar la final s-a poziționat pe locul trei.

La această competiție au concurat sportivi valoroși din peste 10 țări. Judoka de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

”Aceste două medalii, de argint și bronz, obținute pe plan internațional, înseamnă mult pentru CS Unirea Alba Iulia. Munca sportivilor și antrenorilor beneficiază de recunoaștere internațională. Felicitări și mult succes în continuare”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Lucrări în ritm alert pe Transalpina de Apuseni, lotul 1: A fost aplicat stratul de balast stabilizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe Transalpina de Apuseni, lotul 1: A fost aplicat stratul de balast stabilizat

Lucrările sunt în grafic pe lotul 1 al DJ 107 I – Transalpina de Apuseni. Se lucrează intens la terasamente, rigole și poduri. Totodată, a fost aplicat stratul de balast stabilizat, iar de miercuri va începe aplicarea stratului de binder.

„Ne cerem scuze locuitorilor municipiului Aiud pentru disconfortul creat, mulțumindu-le totodată pentru înțelegerea de care dau dovadă!

Lotul 1 are o lungime de 43,51 km, plecând din Municipiul Aiud și ajungând la Ponor. Lucrările de modernizare ale acestui lot vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, a transmis vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare