Rămâi conectat

Ştirea zilei

APEL UMANITAR: O familie de tineri din Câmpeni are nevoie de ajutor.  După naştere, copilul lor are nevoie de o operaţie de refacere a diafragmului

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elena şi Viorel. Doi tineri din Câmpeni, care urmează să devină părinţi. Numai că bucuria nu le este deplină.

La 16 săptămâni băiețelul a fost diagnosticat cu hernie diafragmatică congenitală. Li s-a spus că nu are nicio șansă la naștere, pentru că nu o să i se dezvolte plămânii din cauză că intestinele nu îi permit, nu o să poată respira la naștere şi va muri.

Medicii au recomandat întreruperea sarcinii, dar părinţii nu au vrut să renunțe la copil.

Au aflat de pe internet despre spitalul Regina Maria din București şi despre unul dintre puținii medici din România care sunt specializați în acest domeniu. Acolo au aflat că fătul are nevoie de o operație, o intervenție intrauterină, iar după naștere este nevoie să i se facă operația.

În urmă cu 3 săptămâni a avut loc intervenție intrauterină numită ocluzie endotraheală fetală şi s-a montat un balon traheal. Balonul va fi lăsat pe loc aproximativ 3-4 săptămâni, când se va îndepărta, aproximativ în săptămânile 32-35 de sarcină. Copilul va fi urmărit săptămânal pentru a se vedea dacă balonul a rămas pe loc şi dacă plămânii se dezvoltă. Imediat după naştere bebelușul va fi pus pe ventilație mecanică şi preluat în secţia de Terapie Intensivă Neonatală unde va fi pus la ventilator.

După naștere, urmează operația de refacere a diafragmului. Costul acestei operații se ridică la 25.000 de lei. Părinţii nu mai dispun de această sumă, după ce au trecut prin intervenţia intrauterină, şi nici nu au posibilitatea să o strângă fără ajutor.

„Fără această operație copilul nostru nu are cum să trăiască, iar noi nu avem de unde să facem rost de bani. Suntem tineri şi vrem să ne bucurăm de băiețelul nostru”, ne-a scris cititoarea noastră.

Cei care vor să ajute tânăra familie pot dona bani în următorul cont:

RO96BTRLRONCRT0401944201


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea