Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Apel pentru aderarea României la Schengen: Victor Negrescu, scrisoare pentru miniștrii de interne și de justiție din UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreședintele PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu a făcut un apel, miercuri, către miniștrii de interne și de justiție din UE prin care le cere să sprijine aderarea României la Schengen ținând cont de faptul că țara noastră îndeplinește criteriile tehnice.

victor-negrescuÎn scrisoarea sa, Victor Negrescu atrage atenția că „problema aderării la Schengen a devenit mai degrabă un câmp de luptă politică decât o evaluare la rece și obiectivă a progresului țării mele în această privință și a capacităților sale de a proteja granițele Uniunii Europene”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„De aceea, vă cer să luați în considerare argumentele instituționale și tehnice care impun sprijinirea accesului României la spațiul Schengen”, susține eurodeputatul social-democrat.

Victor Negrescu subliniază în scrisoarea sa către miniștrii europeni din Consiliul JAI că Parlamentul European și Comisia Europeană sunt de acord că România îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în spațiul de liberă circulație.

„În ceea ce privește poziția instituțiilor europene pe subiect, atât Parlamentul European, cât și Comisia Europeană sunt de acord că România îndeplinește toate criteriile necesare pentru a deveni un membru al spațiului Schengen. În plus, Comisia Europeană a subliniat că este obligată să sprijine aderarea României, conform concluziilor Consiliului European din iunie 2011”, se arată în scrisoare, potrivit unui comunicat de presa.

Europarlamentarul PSD mai atrage atenția că Mecanismul de Cooperare și Verificare nu trebuie să interfereze cu procesul de aderare la Schengen, atașând în acest sens scrisorii un răspuns oficial primit din partea Comisiei Europene.

„Însăși Comisia Europeană a subliniat, în scrisoarea pe care am atașat-o, că «nu există nicio legătură legală» între cele două chestiuni. Aderarea României la spațiul Schengen devine chiar mai justificată, având în vedere că acest stat a înregistrat progrese constante în punerea în aplicare a reformelor și soluționarea deficiențelor sistemului judiciar”, se arată în scrisoare.

Potrivit eurodeputatului PSD, „astăzi, Uniunea Europeană, se gândește să înăsprească verificările la frontierele Schengen, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple fără România în acest spațiu”.

Nu în ultimul rând, Victor Negrescu își exprimă dorința de a discuta problema aderării la Schengen în cadrul unei întâlniri oficiale cu miniștrii de interne şi cei de justiţie din statele membre.

Sursa Stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea