Apel către pacienții vindecați de COVID-19: Puteți dărui VIAȚĂ!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Într-o postare publicată în mediul online. Marcela Vilcan, asistenta-șefă a Secţiei de Boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba, îndeamnă foștii pacienți cu COVID-19 care s-au vindecat să doneze plasma.

,,Astăzi este despre voi, cei care ați părăsit secția de Boli Infecțioase, vindecați de COVID-19.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Voi, la rândul vostru, puteți dărui VIAȚĂ!

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dacă au trecut minim 14 zile de la rezultatul (NEGATIV) pe care l-am așteptat împreună cu sufletul la gură, puteți face o faptă mare, puteți dărui viață!

Fac un apel către voi (în special către pacienții tineri – atenție, tineri nu înseamnă doar 18 sau 20 de ani. Tineri sunt și cei de 30, 40 sau 50 de ani) : veniți și donați plasmă! Procedura nu este una dureroasă, dar fapta este incomensurabilă!

De curând, a fost administrat primul tratament cu transfuzie de plasmă hiperimună, unei paciente aflată în stare critică, aflată la acel moment în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a SJU Alba Iulia. În urma acestei intervenții medicale, starea pacientei s-a îmbunătățit, dânsa aflându-se în momentul de față în secția noastră. Pentru această pacientă șansa la viață a venit de la un donator din Piatra Neamț!

Sunt convinsă că și Alba are OAMENI cu suflet MARE!!!

Dragii mei, v-am cunoscut pe aproape fiecare în parte, v-am fost aproape și v-am cerut să fiți tari, să fiți optimiști și v-am promis că va fi bine. Și pentru cei mai mulți dintre voi, așa a fost: BINE!

Acum, vă cer din nou un lucru: haideți să fiți parte din binele altuia! Donați!

Nu toți ați dezvoltat anticorpi, cu siguranță, însă cu câți sunteți mai mulți, cu atât șansa de a găsi printre dumneavoastră pe aceia care au dezvoltat anticorpi, este mai mare.

Un donator de sânge / plasmă este un erou, iar voi puteți fi eroii pe care îi așteaptă pacienții aflați în stare critică, în secțiile de ATI, eroii pe care îi așteaptă familiile acestora. Pentru unii dintre ei poate să fie prea târziu însă, pentru cei de astăzi, șansa la viață sunteți voi!

Pentru a afla cum puteți dărui viață, sunați la Centrul de Transfuzie din Alba Iulia (tel:0258 835 035).

În speranța că veți răspunde la acest apel, vă spun: mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419