Rămâi conectat

Actualitate

Aparatură medicală şi instrumentar în valoare de 386.000 DE euro pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii judeţeni din Alba sunt chemaţi să voteze, în şedinţa programată pentru sfârşitul acestei luni, alocarea a 1,66 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală şi instrumentar a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Proiectul este iniţiat de preşedintele Ion Dumitrel şi propune utilizarea banilor pentru extinderea gamei de servicii medicale pe care spitalul o oferă dar şi pentru creşterea calităţii actului medical şi sporirea confortului pacienţilor. Cele mai importante sume vor merge în dotarea Secţiei de Oftalmologie. Aici va fi achiziţionat echipament de specialitate pentru blocul operator şi pentru sala de consultaţii. Astfel, pacienţii vor putea să se trateze la Alba Iulia şi nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Cluj sau Târgu Mureş pentru intervenţiile chirurgicale la nivelul ochilor. Dotări foarte importante se vor face şi în Secţia de Urologie unde, achiziţionarea unui sistem videoendoscopic va diversifica afecţiunile tratate.
Tot din aceşti bani se doreşte şi cumpărarea unui ecograf Doppler cu imagistică 4D şi substanţă de contrast, precum şi a altor echipamente de specialitate precum: injectomat, defibrilator, audiometru sau aparate de ventilaţie mecanică, toate având ca rezultat creşterea semnificativă a calităţii actului medical. „Nu ne propunem să facem transplanturi la spitalul din Alba Iulia, dar nu mi se pare normal ca pentru o operaţie la ochi să trebuiască să mergi până la Cluj, de exemplu. Avem medici pricepuţi, care au calificarea şi experienţa necesare pentru a face aceste operaţii, dar care, până acum, nu au avut cu ce lucra. În scurt timp vom avea aici dotarea tehnică necesară pentru a trata aceste afecţiuni”, a precizat Ion Dumitrel. Prin alocarea acestor bani suma totală investită în modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean Alba se va ridica la peste 5,2 milioane de lei, bani folosiţi atât pentru achiziţionarea de echipamente şi aparatură cât şi pentru renovarea şi modernizarea unor secţii precum cele de oncologie, dermatologie sau boli infecţioase. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea