// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

APA CTTA Alba vizează investiții de peste 114 milioane de euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din județ

APA CTTA Alba implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), ce are ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din județ.

Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind garantarea de către Judeţul Alba prin Consiliul Județean Alba a unei finanțări rambursabile contractate de S.C. Apa CTTA Alba S.A., pentru realizarea unor obiective de investiții de interes local.

Astfel, vor fi construite mai multe stații de epurare, kilometri de conducte, iar eterna problemă din Abrud, privind lipsa apei curente în zilele secetoase, va fi rezolvată.

Consiliul Judeţean Alba este acționar al Companiei SC Apa CTTA SA Alba, care este operatorul regional ce are ca obiect de activitate furnizarea de apă în județul Alba. În prezent, acest operator implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), se arată în proiect.

Implementarea cu succes a acestui proiect va avea ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba. Având în vedere necesitatea asigurării resurselor necesare pre-finanțării și/sau co-finanțării proiectului sus-menționat, operatorul regional intenționează să contracteze o finanțare rambursabilă în valoare de 54.739.390 lei.

Proiectul cu finanțare rambursabilă „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020” este implementat de către S.C. APA C.T.T.A. S.A. ALBA, în baza contractului de finanțare nr. 116/31.08.2017 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și are o valoare de 518.856.784 lei (fără TVA), potrivit sursei citate.

Beneficiile implementării proiectului sunt multiple și semnificative pentru sistemul de alimentare cu apă și apă uzată din județul Alba, care vor avea ca rezultat final îmbunătățirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba.

”În ceea ce privește stadiul actual al execuției proiectului, se remarcă necesitatea asigurării resurselor financiare necesare derulării proiectului și asigurării contribuției beneficiarului. Ținând cont de faptul ca SC Apa CTTA SA Alba nu are posibilitatea să susțină din veniturile proprii realizarea acestor cheltuieli, se propune ca sursă de finanțare accesarea unui credit bancar în valoare de maxim 54.739.390,71 lei, cu o maturitate de maxim 12 ani”, potrivit proiectului de hotărâre.

Având în vedere cota-parte de 67 % deținută de Consiliul Județean Alba în cadrul structurii acționariatului, garantarea care va fi acordată va fi în cuantum egal cu cota-parte deținută, respectiv maxim 36.675.391,78 lei.

Rambursarea împrumutului urmează a se realiza din fondurile proprii ale societății Apă CTTA Alba, având în vedere rezultatele financiare ale acesteia, astfel nefiind implicații asupra bugetului local.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la APA CTTA Alba vizează investiții de peste 114 milioane de euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din județ

  1. unchiu` SAM 21.02.2018 la 9:22

    Bravo mai ! Si…pt ca tot programu`vostru e cu bani europeni pe…gratis, pe cand “anvijazati” o noua majorare a pretului la apa (asa zis potabila !) ??? Ori la “aia” uzata, care are pretu` e..cat la apa potabila , desi …numa-i dati drumu la…vale ! Sa….curga bre !

  2. Tara lui Papura Voda 22.02.2018 la 11:05

    Parca mi-e dor de o scumpire…