Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Apa CTTA Alba atrage noi fonduri europene. Localitățile și străzile cu lucrări la infrastructura de apă și canalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apa CTTA Alba, operatorul județean de apă, continuă proiectele de investiții cu finanțare europeană privind reabilitarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare din localitățile din judeţul Alba.

Astfel, pe lângă investițiile atrase pe exercițiul financiar 2007- 2013, începute în 2010 și finanțate prin Programul Operational Sectorial Mediu, în valoare totală de 102.046.000 euro, Apa CTTA Alba este foarte aproape de câștigarea de noi finanțări nerambursabile pentru perioada 2014-2020, în valoare de peste 93 de milioane de euro.

Apa CTTA Alba prezentare  (3)Pentru a marca un pas important în direcția accesării noilor fondurilor europene, miercuri, la sediul Apa CTTA Alba, a avut loc evenimentul de lansare a proiectului de asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba, în perioada 2014-2020.

Apa CTTA Alba prezentare  (2)Au participat conducerea Apa CTTA Alba în frunte cu directorul general Viorel Lazăr, directorul adjunct Ioan Dreghiciu și directorul Sucursalei Alba Iulia, – Mircea Meteş, reprezentantul acționarului majoritar – Florin Roman vicepreședintele Consiliului Județean Alba, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale membre în Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ADI Apa Alba. Printre edilii care au făcut act de prezență se numără primarul din Aiud – Horaţiu Josan, primarul din Ocna Mureş – Silviu Vinţeler și primarul din Ighiu – Traian Rusu.

Apa CTTA Alba prezentare  (1)Contractul de consultanță și asistenţă tehnică în valoare de 12.860.000 lei fără TVA a fost atribuit în urma procedurii de licitație, companiei englezești Halcrow România S.R.L., un mai vechi colaborator al operatorului județean de apă.

Pentru cele aproape 13 milioane de lei, firma de consultanță Halcrow va desfăşura în cadrul contractului toate activităţile premergătoare lucrărilor (studiu de fezabilitate, studii tehnice etc) finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

 

IMPORTANT! Localitățile unde urmează să aibă loc lucrări la infrastructura de apă și canalizare

Lucrări care se vor finaliza în 2015:

Prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013 se implementează proiectul ’’Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, valoarea acestui proiect fiind de 341.961.866 lei.

Proiectul se compune din 4 contracte de servicii şi 11 contracte de lucrări după cum urmează:

 Lucrari Apa CTTA Alba

 Lucrari Apa CTTA Alba2

Din economiile rezultate în urma achiziţiilor publice aferente celor 15 contracte, s-a aprobat în data de 30.03.2015 proiectul ’’Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare în judeţul Alba, – etapa II” în valoare de 20.334.219 lei fără TVA.

Proiectul din economii este compus din două contracte de lucrări şi două contracte de servicii. Contractele de servicii reprezintă supervizarea lucrărilor şi auditul proiectului. Contractele de lucrări au fost deja semnate şi vor fi finalizate pe sfârşitul anului 2015.

Contracte de lucrări din economii:

AB-CL-12 – Subtraversare râu Mureş cu conducte magistrale de alimentare cu apă potabilă

Antreprenor: Brexxon DDS S.A.

Valoare contract: 8.939.403,93 lei fără TVA

în cadrul acestui contract se va subtraversa râul Mureş cu două conducte pentru a înlocui alimentarea cu apă de pe pod. Lucrările se vor realiza prin foraj dirijat.

AB-CL-13 – Extindere reţele de canalizare în municipiul Alba Iulia, municipiul Blaj şi oraşul Cugir – etapa II

Antreprenor: .S.C. ART INSTAL S.R.L.

Valoare contract: 8.282.535,57 lei fără TVA

În cadrul acestui proiect se propune extinderea cu aproximativ 6,2 km a reţelelor de canalizare din zonele de locuinţe ale cartierelor Oarda şi Miceşti, ce aparţin de municipiul Alba Iulia şi care beneficiază în prezent de alimentare cu apă realizată din diferite surse de finanţare, dar nu beneficiază de acces la servicii, astfel:

-în Miceşti: pe străzile Calistrat Hogaş, Abrudului, Vidra şi Albac – Lungimea totală a extinderii = 2,0km.

-în Oarda: pe străzile Mohorului, Cordovanilor, Tineretului, Zefirului, Haiducilor, Ciobănaşului, Căprioarei, Cucului, Şoimului şi Greierului – Lungimea totală a extinderii = 4,2km.

în cadrul UAT Blaj se propun lucrări noi de canalizare, pentru a asigura racordarea populaţiei din cartierul Mănărade la serviciile de canalizare centralizată, după cum urmează:

Se vor executa conducte de canalizare din PVC KG, cu diametrul de 250mm, cu căminele aferente şi racordurile necesare, pe strada Principala din loc, Mănărade, cu lungimea totală de cca 4,4km.

Se va construi o staţie de pompare ape menajere (SPAU Mănărade), în cheson de beton, cu Di=2.00m, cu un cămin echipat cu grătar în amonte; conducta de refulare a staţiei de pompare ape uzate va avea lungimea de cca L=3,9 km. In cadrul lucrărilor propuse se va realiza şi o subtraversare a pârâului Spătac (Cergău) cu conducta de refulare de la SPAU Mănărade

Prin proiectul aferent oraşului Cugir se va realiza conectarea sistemului de canalizare al localităţii Vinerea, cu cca 2022 locuitori echivalenţi, la staţia de epurare Cugir, prin construirea unei staţii de pompare ape uzate şi a unei conducte de refulare în lungime de aproximativ 5,5 km.

 

Investiții prognozate pentru perioada 2017-20120

Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 se vor realiza investiţii în infrastructura de apă şi apă uzată după cum urmează:

  • reabilitare conducte de aducţiune cca. 63 km
  • reabilitare staţie pompare apă Galda de Jos
  • reabilitare staţie de tratare Zlatna
  • extindere aducţiune apă de la Cîmpeni la Abrud şi staţie de pompare, extindere reţele de distribuţie Abrud Sat şi Gura Cornei
  • extindere reţele de distribuţie Baia de Arieş, Sărtaş
  • aducţiuni apă pentru Cistei, Bucerdea, Războieni, Ţelna, Ighiel cu rezervoarele aferente
  • extindere reţele apă Arieşeni şi localităţile apropiate cca. 12 km

-extindere reţele canalizare Pâclişa cca. 5 km

-extindere reţele canalizare aglomerarea Aiud cca. 29 km

-extindere reţele canalizare Petrisat cca. 5 km

-extindere şi reabilitare reţele canalizare Abrud cca. 20 km

-staţie de epurare Abrud cu o capacitate de 5500 locuitori echivalenţi

-extindere şi reabilitare reţele canalizare Baia de Arieş cca. 15 km

-staţie de epurare Baia de Arieş cu o capacitate de 3000 locuitori echivalenţi

-extindere reţele de canalizare aglomerarea Unirea, Războieni cca 16 km

-staţie de epurare Unirea cu o capacitate de 5000 locuitori echivalenţi

-extindere reţele de canalizare aglomerarea Arieşeni cca. 16 km

-staţie de epurare Arieşeni cu o capacitate de 2000 locuitori echivalenţi

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea