Rămâi conectat

Curier Județean

Apa CTTA Alba: A fost semnat contractul de reabilitare a aducțiunii SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș

Publicat

în

La sediul Operatorului regional din Alba Iulia, in 28.05.2020, APA CTTA SA ALBA a semnat cu Asocierea Constructii S.A – Instal Service Technology S.R.L contractul de lucrari AB3-CL1- Reabilitare aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș, din cadrul proiectului major „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020″, în valoare de 114.079.588 euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune in cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020 .

Directorul general al societatii Bardan Cornel-Stefan, impreuna cu dl Homan Ioan Adrian, in calitate de reprezentant al Asocierii, au semnat contractul în valoare de 61.290.604,93 lei, fără TVA, cu o durata de execuție de 34 luni de la data ordinului de incepere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor. La semnarea contractului a luat parte presedintele Consiliului judetean Alba Ion Dumitrel , primarul orasului Ocna Mures Silviu Vinteler si primarul orasului Teius Mirel Halalai, ca beneficiari ai acestor investitii.

Obiectul contractului il reprezinta lucrari de reabilitare a conductei de aductiune SP Galda – Teius – Aiud – Ocna Mures si lucrari de reconectare a localitatilor si consumatorilor deserviti de conducta de aductiune:

Elit - Gustul Desăvârșit

-Reabilitare aductiune SP Galda -Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș, in lungime totala de aprox.. 39,9 km

-Reabilitare aductiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș – traseu modificat in municipiul Aiud, in lungime totala de cca. 3,5 km

– Conducte pentru conectare rezervoare Teius la SZA ALBA, in lungime de cca. 2 km

” Ma bucur sa fiu prezent din nou la semnarea unui alt contract din cadrul proiectului, mai cu seama pentru ca acesta vizeaza o investitie serioasa in judetul nostru. Sper sa ne bucuram cu totii de finalizarea cu succes a implementarii tuturor contractelor din cadrul Proiectului, la fel cum am facut-o si pe anteriorul program. Va urez succes tuturor.”, a spus presedintele Consiliului judetean Alba Ion Dumitrel.

„ Este cel de-al noualea contract pe care îl atribuim , prin care speram sa rezolvam alimentarea cu apa in localitatile ce au ca sursa aceasta aductiune, in special a orasului Ocna Mures. Conducta existenta, veche de aproape 50 de ani, ne crea destule probleme si mult disconfort clientilor nostri, de aceea va fi reabilitata cu materiale de calitate, ce respecta standardele actuale.

As vrea, in acelasi timp, sa punctez ca investitiile pe care noi le facem, atat cele din sursa proprie cat si acestea din fonduri europene, continua. Astfel, doar pentru realizarea acestui contract, contributia noastra va fi de 6.466.158,82 lei, iar pe intreg proiectul cu cele 14 contracte este de 54.739.390 lei. Noi, ca si operator mediu in Romania, am reusit sa finalizam proiectul anterior si sa semnam noul contract de finantare cu UE inaintea unor companii mult mai mari ( Cluj Napoca, Timisoara, Sibiu, Brasov, etc). In ceea ce privesc investitiile din sursa proprie, in anul 2019, acestea au fost in valoare de 2,5 milioane de euro, ceea ce nu este deloc putin.

Este un contract dificil si greu de realizat, dar suntem convinsi ca va fi dus la bun sfarsit de catre constructor, caruia ii vom acorda tot sprijinul nostru, sperand ca si comunitatile locale sa le acorde intelegerea de care vor avea nevoie pentru finalizarea acestuia”, a spus directorul general al societatii Cornel Ștefan Bardan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Mai multe cartiere din Alba Iulia au rămas fără curent, joi dimineața: Ce a cauzat pana masivă

Publicat

în

Mai multe cartiere din Alba au rămas fără curent, joi dimineața: Ce a cauzat pana masivă

Mai multe zone din Alba Iulia au rămas fără curent în cursul dimineții de joi, 30 iunie. Fără electricitate au fost mai multe cartiere din zona Cetate și Centru.

Avaria a fost stabilită la stația Transelectrica și s-a procedat la remedierea lor într-un timp cât mai scurt.

Potrivit lui Ceteraș Marius, director SDEE Alba, la această oră defectiunea a fost remediată și energia electrică a revenit peste tot.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

EXERCIȚIU inopinat al ISU Alba la Hotel Cetate: Pompierii militari se antrenează în situația producerii unui incendiu la clădiri înalte cu aglomerări de persoane

Publicat

în

EXERCIȚIU inopinat al ISU Alba la Hotel Cetate: Pompierii militari se antrenează în situația producerii unui incendiu la clădiri înalte cu aglomerări de persoane

Începând cu această oră, ISU Alba a declanșat un exercitiu inopinat privind testarea capacitatii de interventie la Hotelul Cetate din municipiul Alba Iulia. Astfel de exerciții se desfășoară periodic și la alte obiective importante precum instituții sau operatori economici din județ.

Tema exercițiului este antrenarea pompierilor militari, în situația producerii unui incendiu la clădiri înalte cu aglomerări de persoane.

Reamintim cateva din obiectivele acestor exerciții tactice inopinate:

Elit - Gustul Desăvârșit

– Antrenarea personalului de intervenţie şi verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor de intervenție pentru stingerea incendiilor la specificul clădirilor înalte;
– Antrenarea alpiniştilor de intervenție și verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor specifice de salvare a victimelor;
– Antrenarea personalului SMURD în acordarea primului ajutor şi la trierea victimelor;
– Antrenarea personalului din dispecerat şi perfecționarea deprinderilor în recepționarea anunțului prin S.N.U.A.U. 112;
solicitarea de date cât mai concrete şi exacte (lucru cu aplicația 112);
– Antrenarea factorilor de decizie în organizarea şi coordonarea acţiunilor de intervenție în astfel de situații, culegerea datelor, prelucrarea acestora şi elaborarea propunerilor în vederea luării deciziei;
– Antrenarea personalului din dispecerat în monitorizarea evoluției situaţiei, centralizare a datelor şi informațiilor şi transmiterea acestora pe cale ierarhică;
– Verificarea modului de asigurare a legăturilor de comunicaţii între echipaje şi antrenarea personalului în folosirea acestor legături şi stabilirea viabilităţii sistemului de comunicații pentru forţele proprii.

ISU Alba asigură cetatenii ca sunt pregatiti sa intervină in diferite situatii de urgența iar prin aceste exerciții se menține pregătirea la un nivel ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Ce au stabilit magistrații în cazul administratorilor unui magazin din Alba, judecați pentru 16 haine contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată

Publicat

în

Ce au stabilit magistrații în cazul administratorilor unui magazin din Alba, judecați pentru 16 haine contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au renunţat la aplicarea pedepsei în cazul a două persoane fizice şi a unei persoane juridice acuzate de punerea în circulaţie a unor bunuri contrafăcute, după aproape 4 ani de cercetări şi judecată.

Dosarul este rezultatul unui control desfăşurat în noiembrie 2018 la sediul unui magazin de pe B-dul Revoluţiei 1989, din Alba Iulia, unde au fost descoperite 16 de produse de îmbrăcăminte contrafăcute care purtau însemnele unor firme cunoscute (Prada, Adidas, Levi Strauss şi altele), fără a avea caracteristicile unor produse originale.

Pentru articolele de îmbrăcăminte expuse spre vânzare, administratorii societăţii nu deţineau certificate de origine a mărcii sau alte documente din care să rezulte faptul că aceste produse sunt originale.

Elit - Gustul Desăvârșit

În timpul anchetei au fost solicitate informaţii de la reprezentanţii firmelor care deţin mărcile respective, singurii care s-au considerat prejudiciaţi fiind cei ai mărcii ”Prada”, care au solicitat daune în valoare de 450 de euro.

Restul fie nu s-au constituit părţi civile, fie nu au răspuns solicitărilor anchetatorilor din Alba Iulia.

Persoanele trimise în judecată au achitat integral prejudiciul invocat de avocaţii mărcii menţionate.

Cu privire la alte mărci, instanţa a constatat că nu s-a reuşit probarea caracterului contrafăcut al produselor, întrucât o parte din reprezentanţii acestora nu au răspuns adreselor organelor de cercetare penală, iar o altă parte au răspuns că nu se constituie parte civilă şi nu pot aprecia dacă produsele sunt contrafăcute.

Soţii trimişi în judecată au precizat că nu au cunoscut exact ce obiecte vestimentare există în sacii pe care i-au cumpărat, întrucât bunurile achiziţionate erau livrate în saci sau baloţi. În final, instanţa a decis să renunţe la aplicarea pedepsei având în vedere numărul mic al produselor contrafăcute descoperite, precum şi refuzul majorităţii firmelor de a deveni părţi civile.

”Se are în vedere şi numărul mic de obiecte vestimentare care a fost găsit cu ocazia controlului, aspect care dă credibilitate susţinerilor inculpaţilor, în sensul că aceste obiecte vestimentare care păreau a fi produse de firme cunoscute, se regăseau sporadic printre restul hainelor pe care le cumpărau spre a fi puse în vânzare. Referitor la pedeapsa care urmează a fi aplicată, se reţine că atât aplicarea pedepsei amenzii, cât şi amânarea aplicării pedepsei închisorii ar constitui o sancţiune excesivă raportat la modalitatea concretă de săvârşire a faptei şi la urmările produse. Instanţa are în vedere, în principal, lipsa antecedentelor penale ale tuturor inculpaţilor, precum şi identificarea unui număr relativ mic de bunuri contrafăcute”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 22 iunie 2022.

Magistratul a mai luat în considerare şi faptul că nu a fost găsit un număr mare de obiecte vestimentare din aceeaşi categorie, cu însemnele aceleiaşi firme, ”aspect care arată că inculpaţii nu urmăreau să creeze senzaţia cumpărătorilor că magazinul comercializa haine ale unor branduri cunoscute”.

Instanţa i-a mai obligat să achite cheltuieli de judecată şi a confiscat 16 produse în cazul cărora s-a stabilit că erau contrafăcute. Alte 14 obiecte vestimentare, în cazul cărora nu s-a putut stabili dacă erau originale sau nu, au fost restituite.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare