Rămâi conectat

Ştirea zilei

Anul școlar 2023-2024: Care sunt DOCUMENTELE necesare pentru înscriere sau transfer, de la creșă până la liceu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul școlar 2023-2024: Care sunt DOCUMENTELE necesare pentru înscriere sau transfer, de la creșă până la liceu

În contextul începerii noului an școlar, Direcția de Sănătate Publică Alba a publicat pe pagina sa de Facebook informații esențiale cu privire la documentele medicale necesare înscrierii și transferului în unitățile de învățământ.

CITEȘTE ȘI: Calendar evaluare națională 2024: Când se vor desfășura probele

Potrivit Anexei nr. 16 la Metodologia cuprinsă în ordinul MS/ME nr. 2.508/4.493/2023, Direcția de Sănătate Publică Alba enumeră documentele medicale necesare în funcție de stadiul de înscriere sau transfer:

CITEȘTE ȘI: Modele de subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2023 clasa a IV-a, la Limba Română: Examenul debutează MARȚI

**1. La înscrierea în creșă/grădiniță:**

– Adeverința medicală de înscriere în colectivitate, conform modelului din Anexa nr. 16.1, eliberată de medicul de familie.
– Avizul epidemiologic.
– Dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2.

**2. La înscrierea în clasa pregătitoare:**

– Dacă copilul a frecventat o grădiniță în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la grădiniță și adeverința medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3, eliberate de medicul școlar al grădiniței frecventate.
– Dacă copilul a frecventat o grădiniță în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

**3. La înscrierea în clasa a IX-a:**

– Dacă elevul a frecventat o școală în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la școală și adeverința medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3, eliberate de medicul școlii frecventate.
– Dacă elevul a frecventat o școală în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

**4. În cazul transferului între diferite unități de învățământ:**

– Dacă antepreșcolarul/preșcolarul/elevul a frecventat o unitate de învățământ cu cabinet medical propriu: fișa medicală de la unitatea de învățământ de la care se transferă – eliberată de medicul școlar.
– Dacă antepreșcolarul/preșcolarul/elevul a frecventat o creșă/grădiniță/școală fără cabinet medical propriu: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

Este important de menționat că, conform acestor reguli, avizul epidemiologic nu este solicitat la revenirea din vacanțe pentru antepreșcolari, preșcolari și elevi. Avizul epidemiologic este necesar doar la înscrierea inițială a copilului în creșă sau grădiniță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea