Rămâi conectat

Actualitate

Anul școlar 2022-2023: Cum se calculează mediile anuale ale elevilor în noul an școlar, împărțit pe module?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul școlar 2022-2023: Cum se calculează mediile anuale ale elevilor în noul an școlar, împărțit pe module?

Media generală anuală, în noul an școlar structurat pe module, va fi una cu două zecimale, ca până acum, dar se rotunjește în funcție de a treia zecimală, declară secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, pentru EduPedu.ro.

Acesta a explicat cu exemple concrete cum vor calcula profesorii mediile de la finalul acestui an școlar, atât cele pentru fiecare disciplină, cât și media generală. Clarificările vin după ce Regulamentul de funcționare a școlilor a fost schimbat recent, iar una dintre modificări a fost introducerea sintagmei „prin rotunjire”, în formula de calcul a mediei generale.

Edupedu.ro a primit o serie de întrebări pe această temă de la elevi și profesori, atât pe adresa de mail a redacției, cât și pe Instagram și Facebook, legate de acest subiect.

Media generală anuală este calculată conform articolului 109, alineatul 4 din Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022.

“Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, prin rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele/modulele și de la purtare”, se arată în actul normativ. Până acum, în ROFUIP 2020 nu era prevăzută această rotunjire, din contră, scria explicit că se calculează „fără rotunjire”. Subiectul a fost interpretat și în mai multe articole din presă.

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat pentru Edupedu.ro că pe profesori „am convingerea că o să avem timp să îi învățăm, pentru că noi la anul în iunie încheiem aceste medii”.

Media la o disciplină: va exista una singură, calculată la final de an, cu toate notele de până atunci
Pentru că nu mai există cele două semestre, mediile disciplinelor se vor încheia la final de an, în iunie 2023, prin media aritmetică a notelor obținute pe parcursul perioadelor de învățare.

La o materie, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note. Adică profesorul va pune cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Compensarea a facturilor la încălzire pentru persoanele și pensionarii cu venituri reduse: Cine poate beneficia și cum poate fi obținut ajutorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compensarea a facturilor la încălzire pentru persoanele și pensionarii cu venituri reduse: Cine poate beneficia și cum poate fi obținut ajutorul Pensionarii și persoanele cu venituri reduse beneficiază de o schemă de compensare a facturii pentru încălzire, până la 1 martie 2024, care se ajustează chiar și cu 100% în funcție de venitul acestora, potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea