Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Anul Nou pe rit (stil) vechi 2018. Cum este sărbătorit de ortodocşii de rit vechi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul Nou pe rit (stil) vechi 2018. Cum este sărbătorit de ortodocşii de rit vechi.

Dacă mulți dintre noi am trecut deja în 2018, cei care se ghidează după Calendarul Iulian mai au puțin de așteptat până la petrecerea de Revelion.

În timp ce pentru mulți dintre noi sărbătorile de iarnă ss-au încheiat pe 7 ianuarie, atunci când este sărbătorit Sfântul Ion, pentru ortodocșii de rit vechi, ianuarie este luna în care se dă startul petrecerilor.

Pentru cei care au preluat Calendarul Iulian, trecerea în 2018 se va face în noaptea dintre 13 și 14 ianuarie, atunci când este sărbătorit Revelionul pe rit vechi. Astfel, în această seară, sârbii, ucrainenii, rușii, lipovenii, dar și cei din Republica Moldova vor petrece până dimineața și vor gusta din preparatele tradiționale, gătite special pentru acest moment important.

Citește și: Cele mai frumoase texte cu mesaje de anul nou. SMS-uri haioase şi amuzante pentru telefon pentru: rude, prieteni, colegi, profesori, copii, părinți și bunici

Revelionul pe rit vechi a apărut ca urmare a decalajului existent între Calendarul Iulian și Calendarul Gregorian. Pentru că între cele două există o diferență de 13 zile, sărbătorile de iarnă pică în date diferite.

Nu doar revelionul este sărbătorit la o altă dată, ci și Crăciunul. Dacă mulți dintre noi deja am gustat din mâncărurile tradiționale, am împodobit bradul și am desfăcut cadourile de la Moș Crăciun, ortodocșii de rit vechi au sărbătorit Crăciunul abia pe data de 7 ianuarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea