Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Anul „inaugurărilor electorale” şi neîncrederea în politicieni, sau cum gospodarul trufaş e mai degrabă pagubă la casa omului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cred că ne putem face politicienii aşa cum dorim. Iar atunci când nu „răspund”, trebuie să îi schimbăm. Cred că politicienii pot fi şi buni, şi cinstiţi, şi progresişti, şi gospodari, dacă le cerem exact acest lucru. În Alba Iulia trebuie să cerem celor care vor să ajungă „la putere” să ne respecte mult mai mult şi să fie mai puţin aroganţi. Doar aşa putem re-câştiga încrederea în ei.
Acum, cei care ne conduc deja de peste 10 ani s-au închis în birouri şi sunt „doar pentru ei”. Dacă pot spune un lucru cu fermitate e că gaşca ce conduce oraşul a pierdut complet încrederea oamenilor din cauza infatuării şi pentru că se poartă mereu cu nasul pe sus. Da, se „realizează”, se „modernizează”, dar parcă ce se face e bun numai pentru ei şi pentru imagine. Noi căpătăm o poartă în Cetate văruită, ei capătă 5 vile de lux. Ne lăudăm cu Cetatea, dar mai mult de juma de oră nu ai ce face acolo, asta dacă nu turbezi de cald la soare. Şi turiştii la fel.
Am ajuns oraşul cu cele mai multe „inaugurări” pe metru pătrat. Probabil că Hava şi ceilalţi au o singură ocupaţie: să se mai laude cu ceva, să mai găsească un motiv să cheme presa şi câteva sute de oameni, aduşi cu forţa, ca să arate „ce bun e el”. E o disperare în a arăta că într-un oraş care stă pe loc, un oraş din care lumea pleacă pentru că nu are de muncă, un oraş în care nu ai ce face, totuşi s-ar întâmpla ceva.
Zilele astea intrăm în anul electoral 2011-2012, mai e un an până la alegerile de primar. Conducerea ne-a mai servit o aroganţă: şi s-a apucat acum, triumfalist de săpat în tot oraşul. Până acum nu au făcut nimic. O altă aroganţă servită albaiulienilor periodic, atunci când vin alegerile.
Avem cele mai mari preţuri la apă şi canal dintre judeţele din zonă, dar avem un nou şanţ în Cetate tapetat cu havele nu-i aşa? Avem o rată de şomaj cât casa, dar mai avem un tunel inaugurat în Cetate. Nu vine nimeni să investească în Cetate … nicio problemă! Dăm nişte mici de 1 Mai în Cetate şi ne batem joc de istoria de acolo. Important e să nu se vadă „sărăcia de după blocuri”.
Aroganţa lor ne-a lovit şi în Parcul din Cetate, în Custozza. Primăria, primarul şi firma care face amenajări s-au ascuns câtă vreme lumea i-a implorat să nu taie copacii seculari de acolo. Efectiv s-au ascuns.
Apoi au promis că o să stea de vorbă, că o să mai ţină şi ei cont de albaiulieni, de părerea miilor de oameni care au protestat. Au mai pus nişte arbuşti, au mai dat cu var pe nişte alei. După care au făcut ce ştiu mai bine: s-au pus din nou pe tăiat copacii, fără nicio explicaţie. Din nou bătaie de joc şi pregătind o parcare în mijlocul unei Cetăţi istorice! Chiar aşa: vă puteţi imagina o parcare în mijlocul Colosseumului din Roma?!
Tot aroganţi şi dezinteresaţi sunt şi faţă de miile de pensionari de care îşi bat joc, cărora le-au luat dreptul la pensie (cei din grupa 1 şi 2 de muncă) – care nu se mai pot pensiona acum, sau cărora le-au refuzat măririle cuvenite deja de mai bine de 2 ani de zile.
Trebuie să nu uităm că e o diferenţă fundamentală între oameni care „fac” pentru că au şi simt o datorie faţă de cetăţeni, şi alţii, nişte prefăcuţi, farisei, care fac doar ca să ia puncte la alegeri. Şi exact aşa sunt şi toţi cei care conduc acum Alba Iulia şi judeţul Alba. O lecţie de modestie, de bun simţ faţă de oameni, poate i-ar ajuta să mai reducă din neîncrederea pe care oamenii o au faţă de politicieni. Gospodarul trufaş e mai degrabă pagubă la casa omului.
Simone ALBANI,
liberal albaiulian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea