Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anul acesta, ALOCAŢIILE copiilor ar putea creşte de la 42 de lei la 200 de lei. Legea majorării, la vot final în Camera Deputaţilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă parlamentarii abprobă, anul acesta alocaţiile pentru copii vor creşte de la 42 de lei la 200 de lei. Controversata lege a majorării alocaţiilor copiilor a ajuns la vot final în Camera Deputaţilor. Deputaţii vor să întoarcă la comisie proiectul prin care alocaţia ar putea creşte până la 200 de lei,  proiect ce a fost respins în Senat. Potrivit expunerii de motive din proiect, un copil din România primeşte o alocaţie de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE.

Deputaţii au spus că este nevoie de o nouă discuţie cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, pentru a se identifica sursele de finanţare şi cât de mult li se poate da copiilor, în plus, la alocaţie.

Marţi se aşteaptă ca în Plen să fie un vot pentru retrimiterea legii la comisie şi mai departe să existe o discuţie cu grupurile parlamentare şi cu ministrul Muncii, pentru a se vedea cu cât se va putea mări alocaţia copiilor, chiar din acest an.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor. Actul prevede modificări în Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că un copil român primeşte o alocaţie în valoare de aproximativ 7 euro, adică „de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro”.

„În timp ce, în România, cuantumul indemnizaţiei lunare este acelaşi pentru toţi copiii, în ţările dezvoltate, alocaţia reprezintă între 8 şi 15% din salariul mediu lunar al unui părinte”, mai arată iniţiatorii propunerii de lege.

România se află pe locul 168  în lume în ceea ce priveşte raportul dintre alocaţia anuală primită de copii şi Produsul Intern Brut. Dacă această iniţiativă legislativă ar fi adoptată, România ar urca pe locul 89 în această ierarhie.

Sursa: rtv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea