Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Anul 2020 începe cu vești bune: Premierul Ludovic Orban a anunțat că salariul minim brut va crește „cu siguranță” de la 1 ianuarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întrebat dacă salariul minim brut pe țară va crește începând cu prima zi a anului viitor, premierul Ludovic Orban a confirmat că da, însă acesta n-a detaliat cât de mare va fi respectiva majorare. Fostul Guvern condus de Viorica Dăncilă promisese că salariul minim brut pe țară va fi de 2.262 de lei, iar salariul minim diferențiat pentru studii superioare va fi de 2.620 de lei.

„Cu siguranță. Vom lansa procedura de stabilire a creșterii salariului minim. Evident, în baza unei analize serioase, astfel încât propunerea de creștere a salariului minim să se bizuie pe indicatori economici obiectivi, să se bazeze pe realitatea din mediul privat. Și, în mod evident, în cursul procedurii, vom consulta partenerii sociali. Va fi o creștere a salariului minim, lumea să stea liniștită”, a declarat Ludovic Orban, premierul României, la o conferință de presă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform programului de guvernare al noului Executiv, urmează să fie dezbătută și adoptată o lege prin care să se stabilească acele reguli pentru stabilirea salariului minim.

În momentul de față, salariul minim brut pe țară este în cuantum de 2.080 de lei, astfel că majorarea propusă de vechiul Guvern era de 182 de lei. Salariul minim diferențiat pentru studii superioare are acum o valoare de 2.350 de lei, iar creșterea propusă era de 270 de lei.

Guvernul Dăncilă n-a avut voie să mai dea ordonanțe sau să promoveze noi politici, după demiterea prin moțiune de cenzură. Acesta trebuia doar să administreze treburile publice până când era învestit un nou Executiv.

Conform unui sondaj recent al Consiliului Național al IMM-urilor, majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii sunt împotriva majorării salariului minim (deși multe spun că ar suporta o creștere cu doar 50 de lei), în timp ce Blocul Național Sindical cere o majorare de până la 2.495 de lei.

Atenție! Proiectul de hotărâre a Guvernului NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea