Rămâi conectat

Actualitate

Antreprenorii din acvacultură vor primi fonduri nerambursabile pentru eficientizare energetică şi producere de energie din surse regenerabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

O finanțare europeană nerambursabilă cuprinsă între 30% și 50% din valoarea eligibilă a proiectului (inclusiv TVA eligibilă) va fi acordată antreprenorilor din domeniul acvaculturii care intenționează să investească în eficientizarea energetică a propriei afaceri sau în producerea de energie din surse regenerabile.

Miercuri a fost publicat în Monitorul Oficial Ghidul Solicitantului – Măsura II.4, Investiții productive în acvacultură – creșterea eficienței energetice, energie regenerabilă, care prevede că, în cazul microîntreprinderilor, întreprinderilor mici, mijlocii și ONG-urilor cu activitate economică în domeniul acvaculturii, cuantumul sprijinului financiar neramabursabil acordat este de 50% din valoarea eligibilă a proiectului (inclusiv TVA eligibil).

În cazul Întreprinderilor mari, acesta scade la 30% din valoarea eligibilă a proiectului (inclusiv TVA eligibil). Beneficiarul se va angaja să asigure o cofinanțare în procent de minim 50%, respectiv 70%, care poate fi realizată prin mai multe modalități: aport în natură, aport în numerar constituit de beneficiar, surse de finanțare (credit bancar) sau combinații dintre acestea.

Finanțarea va fi asigurată în proporție de 75% din bani provenind de la Comisia Europeană, în timp ce 25% reprezintă contribuția publică națională (valoarea totală a finanțărilor, fără TVA). Solicitanții eligibili care pot accesa aceste fonduri nerambursabile trebuie să aibe ca obiect de activitate înregistrat codul CAEN 0321 – „Acvacultura maritimă” sau codul CAEN 0322 – „Acvacultura în ape dulci”.

Aceștia trebuie să demonstreze că au minim 2 ani de funcționare în domeniu și nu se află în proces de lichidare, fuziune, reorganizare, faliment. Pentru a beneficia de procentajul maxim de finanțare (50%) firma solicitantă trebuie să nu îndeplinească criteriile unei întreprinderi mari (peste 250 de angajați și o cifra de afaceri anuală mai mare de 50 milioane euro).

În caz contrar, finanțarea se reduce la 30% din valoare eligibilă a proiectului. În plus, activitățile pentru care se solicită sprijin financiar nerambursabil în Cererea de finanțare nu trebuie să fi făcut obiectul unei alte finanțări din fonduri publice naționale sau ale Uniunii Europene, în ultimii 5 ani. Durata maximă de implementare a proiectului este de 2 ani.

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea