Antreprenori de succes din Ţara Moţilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

După căderea comunismului şi dispariţia economiei etatizate, toate edificiile cooperaţiei de consum de la sate şi oraşe în mare parte au fost distruse, unităţile existente şi la ora actuală se datorează cutezanţei şi vocaţiei antreprenoriale ale unor adevăraţi întreprinzători care s-au adaptat rapid la condiţiile economiei de piaţă capitaliste, unii riscând economiile băneşti agonisite în zeci de ani de muncă. În acest context pot să dau exemplu două personaje din zonă care au lucrat împreună zeci de ani în aceeaşi unitate a cooperaţiei de consum pe diferite posturi incompatibile cu studiile pe care le-au efectuat, în posturile de comandă fiind atribuită nomenclatura de partid şi membrii acesteia fără minime competenţe. Observând declinul incipient, managerii Costel Bustan (foto stânga) şi Neluţu Oprişa (foto dreapta) nu au permis să cadă pradă bunurile fostelor cooperative de consum în totalitate, dar nici restaurantul „Tulnicul”, cu hotelul aferent acestuia, un imobil modern şi cu nume specific moţesc. Ei au reuşit să menţină vreo 10 magazine la sate şi în oraşul Câmpeni cu 41 de salariaţi, iar Costel Bustan a luat în administrare restaurantul şi hotelul mai sus menţionate, cărora le-a înnobilat zestrea cu echipamente în specific după normele europene, sub toate aspectele prin profilul reinvestit, iar dl Neluţu Oprişa, ca să nu se piardă tradiţia tatălui său, Ioan Oprişa ca brutar şi-a deschis şi o brutărie în comuna Lupşa. Întrucât profiturile erau minime, Costel Bustan, proprietar şi pe o suprafaţă de pădure din ambele părţi, părinţi şi socri, şi prin facilităţile oferite de „Carnetul de moţ” prin care a beneficiat de material lemnos, răşinoase, şi-a deschis şi o firmă de procesare a masei lemnoase care prin profitul reinvestit s-a dezvoltat, ea fiind cu mari performanţe procesatorii ai masei lemnoase, dacă nu chiar primul. Acest distins manager prin proiecte a accesat şi fonduri europene prin care şi-a dotat firma cu cele mai performante utilaje în specific, de la doborârea arborilor, igienizarea zonei exploatate în regim silvic, transport până la firma de procesare de calitate a acesteia fiind furnirul principal al SC „Transilvania Production” care are 287 salariaţi. De asemenea, tot profitul l-a reinvestit şi într-un mic restaurant, laborator de cofetărie, un atelier de cosmetică, frizerie, coafor şi la terminarea studiilor universitare ale fiicei, sale în specialitatea stomatologie având spaţiu special amenajat, activităţi conduse de soţia sa, dna Bustan, astfel a mai creat 10 locuri de muncă iar întregul său mediu de afaceri totalizează 52 de salariaţi care lucrează în comuna Bistra. Un merit deosebit îl are dl Costel Bustan care se implică şi în activitatea comunitară din Bistra şi chiar şi din Câmpeni, cât este posibil. (Mihai SICOE)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

7 Comentarii

Felicitari d-lui Bustan de la un ordean ! 17 august 2011 at 19:58

Multa sanatate d-lui simpatic si intotdeauna imbracat la 4 ace Costel Bustan care face si activitati caritabile cetatenilor,un ordean neuitand de transportul parilor de vie pentru transport refuzand onorariul.D-zeu sa fie alaturi de familia sa !

Robespierre 18 august 2011 at 11:37

Dlor Ciul, Tinu Mates, Hantulescu, pentru numele lui Dumnezeu, opriti delirul acestui personaj numit Mihai Sicoe!.
Chiar nu vedeti, dlor, totalul agramatism, totala incoerenta, linguseala slinoasa , betia de cuvinte a acestui individ?
Chiar nu tineti la imaginea si prestigiul ziarului, pe care le-ati construit cu enorme greutati?
Chiar nu va ganditi ce impresie isi face un cetatean dintr-un alt jude ( ca noi de bine de rau am mai citit asa ceva)t care citeste un astfel de articol?
Opriti-l , pentu numele lui Dumnezeu!

vigilante 18 august 2011 at 12:14

Mihai Sicoe&Rica Roman dau „clasa” la linguseala si pupincurism. Articolele lor imi aduc aminte de „omagiile” din Scanteia. Gretos de-a dreptul. Nu stiu ce primesc semnatarii pentru aceste articole (daca sunt remunerati de Unirea) ca in teren sigur primesc ceva pentru osanale.

blajinul 18 august 2011 at 16:49

Sunt un cititor al ziarului Unirea de peste 10 ani , sunt din Blaj si marturisesc că-mi este jenă și mă simt penibil citind ,, articolele,, D-lui Rica Roman despre ,, eroii,, Blajului. Vă rog găsiți pe altcineva să transmită despre evenimentele din jurul ,, Micii Rome,, !!!! Acest personaj cand nu are ce face îți laudă nepoata și fiica în paginile ziarului pe care-l plătim să citim despre lucruri serioase ( gen articolele D-lui Hantulescu si nu numai) nu să ne strice ziua Rica cu osanalele lui comuniste.

blajinul 18 august 2011 at 16:50

scuze … își laudă nepoata . a fost o eroare de tastare !!!!

alexandru 18 august 2011 at 14:12

domnul bustan este si politician, aceste articole sunt platite. ce sa faci ziar local, articole locale, anchete betoon, politicieni menajati si plictisiti, e ca in silistea gumesti, timpul parca sta in loc.

cl 18 august 2011 at 15:22

schimba pe antena 3 sa vezi „profesorii”

Comentariile sunt oprite