Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Marius “Papi” Popescu, “în cărți” pentru CSM Unirea Alba Iulia: “M-ar tenta o echipă ce vrea promovarea în Liga 2!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Antrenorul Marius “Papi” Popescu (53 de ani), originar din județul Alba, actualmente la Viitorul Cluj, este prima opțiune pentru preluarea CSM Unirea Alba Iulia în campionatul viitor, când formația din Cetatea Marii Uniri are drept obiectiv atacarea promovării în Liga 2 pentru a celebra, cu respectiva realizare, împlinirea unui secol de la înființarea echipei albaiuliene.

 “Nu neg că au existat discuții de principiu cu oficialii de la Alba Iulia, dar nu am intrat în detalii profunde. M-ar tenta, în plan personal, dar trebuie, în primul rând, să discut cu reprezentanții Viitorului, de care sunt legat contractual, să vedem strategia, ce-și propun”, a comentat, elegant, Marius Popescu posibila preluare a CSM Unirea Alba Iulia.

Varianta este vehiculată de câteva săptămâni în cercurile apropiate ale divizionarei terțe, însă se așteaptă încheierea actualei stagiuni, pentru ca “Papi” Popescu să poarte discuția cu Răzvan Zăvăleanu, cel care conduce și finanțează clubul de pe Someș.

Trebuie să primim un răspuns, cât mai repede posibil, în privința antrenorului principal. Dacă acesta își va rezolva situația contractuală, lucrurile sunt în regulă în ceea ce ne privește”, a comentat Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia.

*Clauza i-a blocat trecerea la “U” în iarnă!

Aflat sub contract cu Viitorul Cluj până în 2024, Marius Popescu are o clauză contractuală, suma de 30.000 de euro în cazul în care va pleca (sau va fi demis pe perioada înțelegerii). Tocmai respectiva prevedere financiară i-a blocat, în iarnă, trecerea la “U” Cluj, echipa sufletului său, când Ioan Ovidiu Sabău l-a dorit printre colaboratori.

Mă interesează orice echipă care-și propune să facă performanță, iar Unirea Alba Iulia vrea să se bată la promovare în campionatul viitor. Este o variantă, mai trebuie să aștept însă să lămuresc lucrurile la Viitorul Cluj. Normal că mi-aș dori să trec la un alt nivel, de la un club formator de jucători, la un altul care își propune un obiectiv superior”, a mai adăugat Marius Popescu.

*Antrenor pentru promovare la 100 de ani!

Unirea Alba Iulia a activat ultima dată pe a doua scenă fotbalistică în 2012, retrăgându-se în primăvara anului 2013. De asemenea, ultima promovare a unei echipe din Alba pe a doua scenă s-a produs în 2001, acum mai bine de două decenii, CS Zlatna, condusă de Ștefan Fogoroși.

Ulterior echipa s-a desființat din motive financiare, a început de jos, din Liga 5, iar în 2016 a ajuns, la cerere, în eșalonul terț. Anul trecut a retrogradat în Liga 4, dar a primit loc în Liga 3 și a fost preluată de Primăria municipiului Alba Iulia, care după ani de criză și incertitudine, asigură liniștea în planul finanțării. Încă din toamna trecută, după ce clubul a scăpat de depunctarea de 20 de puncte, oficialii au căutat diverse variante pentru banca tehnică, de la Adrian Văsâi (fost selecționer al României Under 19), sau Călin Moldovan (ex-FC Brașov) și până la… Ioan Ovidiu Sabău.

Până la urmă, s-a optat, inițial pentru moment, pentru soluția din curtea clubului, continuându-se cu Marcel Rusu în calitate de antrenor principal, supervizat de Mihai Dăscălescu, președintele secției de fotbal, pentru ca în pauza de iarnă să se decidă ca actualul campionat să se încheie cu respectiva formulă, și din raționamente de buget.

*Originar din Totoi, legat de “șepcile roșii”!

Originar din Totoi (comuna Sântimbru), Marius Popescu a început fotbalul la CSȘ Alba Iulia, a trecut și pe la Viitorul Alba Iulia (antrenor Dobrică Olteanu), însă la 18 ani a plecat la “U” Cluj, club de care și-a legat destinele atât ca fotbalist, cât și ca antrenor (în diverse forme, începând din 2008). A mai evoluat pentru CFR Cluj (1989-1990), Gloria Bistrița (1998-1999), Olimpia Satu Mare (1999-2000), Apulum Unirea Alba Iulia (liga 2, în 2001-2002) sau UTA Arad (2002-2004), a strâns peste 290 de jocuri în primele două eșaloane, iar atacantul este considerat un produs 100 la sută al “șepcilor roșii” (16 campionate în “alb-negru”).

De “U” Cluj se leagă și promovările din carieră, două ca jucător, din “B” în “A”, și o alta în Liga 3. Dar și ca antrenor, tot la “U” s-a bucurat de promovarea din 2017 în Liga 3, când a fost înlocuit de Adrian Falub și a plecat la ASA Tg. Mureș (Liga 2). Are la activ mandate la Seso Iara, FC Botoșani sau CSM Sighetu Marmației, iar din 2018 activează la Viitorul Cluj, club preocupat de creșterea talentelor din zonă.

Viitorul Cluj și CSM Unirea Alba Iulia sunt colege în Seria 9, dar în partea secundă a campionatului activează în secțiuni diferite, clujenii – în play-out, albaiulienii în play-off. În toamna trecută, Viitorul a remizat alb acasă cu posibil viitoarea echipă a lui Marius Popescu, iar pe “Cetate” a pierdut la limită, 0-1.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea