Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Gianni Crețu, noul ocnamureșean, a câștigat Cupa Poloniei la volei masculin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Antrenorul Gianni Crețu, cel care la finele anului trecut și-a achiziționat o casă în Ocna Mureș, localitate unde intenționează să se stabilească, a câștigat Cupa Poloniei la volei masculin, în fapt primul său trofeu cu formația pe care a preluat-o în vară.

În luna octombrie a anului trecut, o familia de sportivi, Gianni Crețu (volei) și Angela Szeneș (baschet) și-au achiziționat o casă în orașul salin, își petrec vacanțele în Ocna Mureș și intenționează să se stabilească în localitatea din Alba.

La Wroclaw, echipa antrenata de Gianni Cretu, ZAKSA Kęddzierzyn-Koźle, a câștigat Cupa Poloniei, învingând cu 3-0 (25-20, 25-15, 25-19) formația Jastrzebski Wegiel.

Zaksa conduce neînvinsă în campionatul Poloniei după 21 de etape și este calificată în sferturile de finală ale Champions League, al cărui trofeu îl deține, fază unde va întâlni Dinamo Moscova. În semifinalele competiției ZAKSA, a trecut de Trefl Gdańs, scor 3-1 (25-17, 25-21, 23-25, 25-14)

Gianni Crețu (52 de ani) este cel mai valoros antrenor român de voleiului al ultimului deceniu, fiind numit antrenor principal la deținătoarea Ligii Campionilor!

Conform doarvolei.ro, Gianni Crețu este unul dintre cei mai bine cotați antrenori din voleiul european. În 2010 a avut primul contact ca tehnician cu prima ligă poloneză, la cârma formației AZS Olsztyn. Apoi, după un an petrecut în Qatar, la Al Arabi Doha (2013/ 2014), a revenit în Polonia pentru a antrena pe Cuprum Lubin (2014-2017). A urmat prima experiență în Rusia, la Belogorie Belgorod (2017/2018), după care, în sezonul următor a preluat-o în timpul campionatului pe Resovia Rzeszów, cu care a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor. Din 2019 a revenit în Rusia, unde alături de Kuzbas Kemerovo a cucerit Supercupa Rusiei, după o victorie cu Zenit Kazan. De asemenea, s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor în 2020, dar competiția s-a oprit din cauza pandemiei. Interesant e că în drumul spre semifinale, Kuzbass a scos-o din cursă pe Zaksa.

De asemenea, el a mai fost selecționerul României (2007-2008) și al Estoniei (2014-2019). La estonieni a scris pagini de istorie, nu doar prin calificarea la trei turnee finale ale Campionatului European, dar și pentru că a devenit primul tehnician străin care a cucerit titlul de antrenor al anului, de două ori, în întreg sportul din Estonia, câștigând de două ori Golden League.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea