Sport
Antrenori necăjiţi pe „Cetate”
Călin Moldovan, antrenorul Luceafărului nu şi-a ascuns insatisfacţia după egalul realizat la Alba Iulia. „Rezultatul este meritat, dar eu zic că am pierdut două puncte. Am venit aici cu ideea de a învinge, am avut marile situaţii ale jocului, 4 ocazii imense. Cu excepţia oportunităţii lui Pecarov, gazdele n-au ajuns în careul nostru în actul secund. Suntem pe un drum bun, am scos o remiză valoroasă, cu o echipă aşezată şi organizată”, a declarat Călin Moldovan, care a explicat şi „subiectul” Lupaşcu (atacantul cugirean ce nu mai prinde lotul). „Aşa am considerat de cuvinţă. La Luceafărul nu există noţiunea de titular, am preferat jucători disponibili la efort. Banca tehnică nu are niciun conflict cu Lupaşcu, poate acesta are un diferend cu noi”, a concluzionat C. Moldovan.
l”Ne-am arătat limitele, am văzut exact unde ne aflăm”, a declarat Gherman
„Din păcate se adeveresc problemele care le avem pe partea de atac. Mijlocaşii centrali şi atacanţii au dat puţin pentru un duel acasă. Pascal a avut două intervenţii bune şi trebuie să recunoaştem că Luceafărul şi-a trecut în cont mai multe situaţii de a înscrie. Important rămâne faptul că n-am pierdut şi n-am luat gol”, a declarat Gherman. Tehnicianul unirist a explicat şi deficienţele din jocul propriei echipe. „N-a funcţionat partea de construcţie, n-am ales soluţiile adecvate. Acum în acest meci am văzut exact unde ne aflăm, de ce potenţial dispunem, a fost dorinţă din partea noastră dar fără putinţă”, a adăugat Gherman. Antrenorul albaiulienilor a surprins prin titularizarea lui Mircea Oprea în detrimentul lui Cornel Cornea, după înlocuirea lui Potopea (suspendat la Târgovişte pentru 4 cartonaşe galbene) producându-se 3 permutări în distribuţia tactică: Bălu revenit fundaş, M. Oprea mutat pe flancul drept, iar Giurgiu trecut mijocaş stânga.
lNemulţumit de Cl. Oara şi C. Cornea
Gherman şi-a justificat opţiunile în alcătuirea primului unsprezece, cu toate că spectatorii i-au reproşat neintroducerea în teren a lui C. Cornea şi faptul că nu l-a înlocuit pe M. Oprea. „Era normal să-l aleg pe Cl. Oara, a dat două pase decisive la Baia Mare, dar în acest joc nu s-a ridicat la pretenţiile mele. În cazul lui Cornea, n-am fost mulţumit de randamentul său în meciuri, nu m-a convins că ar fi «peste» Mircea Oprea. Dacă ultimul nu ar fi acuzat probleme medicale, aş fi început cu el titular şi la Baia Mare”, a încheiat Gherman, care s-a arătat deranjat de atitudinea unora dintre elevii săi: „Vor fi jucători amendaţi pentru că nu şi-au ales ghetele adecvate”.
Dan HENEGAR

Sport
FOTO: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 3-2 (0-1), în „finala” juniorilor A1, după o nebunie de meci | „Alb-negrii” devenit campioni după ce au întors de la 0-2, marcând decisiv în minutul 90+2
Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos a fost, pe „Cetate”, meciul decisiv pentru adjudecarea titlului de campioană județeană la juniori A1. Un meci nebun, cu o revenire fabuloasă a echipei lui Robert Sicoe, ce a trecut de la agonie la extaz, o partidă realmente incredibilă!
„Alb-negrii” au câștigat partida orgoliilor, cu 3 cartonașe roșii, scor 3-2 (1-0), cu o remontada de senzație, cu 3 goluri în ultimele 10 minute, ultimul în minutul 90+3, și vor reprezenta Alba la faza interjudețeană în 6 și 10 iunie, contra echipei din Mureș.
Vizitatorii s-au prăbușit deși au avut 2-0 în mintul 80, primind golul decisiv în minuutl 90+3, când a punctat Pascu (la o fază inainte portarul Iosa a fost eliminat, iar între buturi a intrat un jucător de câmp, mingea lovind transversala la lovitura liberă executată de Banienschi).
O partidă în care „alb-negrii” aveau la îndemână doar varianta victoriei, fiind la două puncte în spate înainte ultimei runde.
Multă tensiune pe gazon în primele 45 de minute. Găldenii au deschis scorul în minutul 26, prin R. Giorgiu (fiul fostul președinte Marcel Giorgiu), după o centrare din dreapta venită de la Raica. Au fost faze grele pentru centralul D. Iviniș, ce a avut o fază in care uniriștii au cerut penalty la M. Dăscălescu jr, la un duel cu portarul advers (39). Peste 3 minute, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, prin elominarea golgheterului Raica (al doilea avertisment). S-au înmulțit presionea la buturile lui Iosa, însă reduta Industriei a rezistat. la reluare Georgiu (51) a ratat o ocazie rarisimă, iar egalitatea numerică s-a restabilit prin eliminarea lui C. Dănilă (tot cumul de avertismente). La faza următoare (54), căpitanul Jurcă a reluat cu capul în plasă la lovitura liberă rezultată. Pascu (79) a readus speranțele dipă ce a fructificat o neatenție în defensiva adversă, Nou-intratul M. Cristea (89) a reușit să egaleze la o ieșire hazardată a portarului. Nebunia continuă întrucât în minutul 90+2 Iosa a primit roșu, stupid, tot pentru cumul de galbene, iar între buturi a intrat G. Tamaș, ce a incasat gol din lovitura libera rezultată!
Până la acest meci decisiv, Industria câștigase două dueluri (4-1 acasă și 3-2 pe „Cetate”), însă în ultima întâlnire ‘alb-negrii” au câștigat în deplasare, scor 3-2, în 12 aprilie, rezultat cu care au reintrat în luptă.
În tribună au fost peste 400 de spectatori, mulți fiind suporteri găldeni.
Unirea: N. Itu – Jurj, Oneț, Pascu, C. Dănilă – An. Moldovan, Harangozo, Sebaș, Banienschi – Căldăraru, M. Dăscălescu jr; rezerve Capătă, M. Cristea. Antrenor Robert Sicoe.
Industria: Iosa – Nana, D. Miclea, Jurca, D. Greuruș – Tamaș, Căt. Crișan, R. David, D. Toma – Raica, R. Giorgiu; rezerve Negrescu, Fl. Moldovan, R. Todor, N. Muntean, Mihăilă. Antrenor Cristian Mărginean.
Sport
Albaiulianul David Manu – campion național la dublu, tenis Under 18
La Campionatele Naționale individuale de vară Under 19 la tenis de câmp, organizate la Oradea de clubul CSM Oradea, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, albaiulianul David Manu (TC Sun Alba Iulia) a devenit campion național la dublu.
Sportivul din Cetatea Marii Uniri a făcut pereche cu Cristian Marton (Dinamo București). Din pricina accdentării unul adverfsar, în turneul de dublu al băieților nu s-a disputat finala mare. Cei doi proasptă campioni naționali nu s-au aflat înaintea startului între primele 4 cupluri cotate ca favorite la adjudecarea trofeului. În primul joc s-a consemnat o victorie (6-4, 6-1) cu Dragoș Bucurescu și Adrian Constantin (ambii Dinamo București). A doua întâlnire a fost mult mai echilibrată și încărcată de suspans, împotriva perechii compuse din Dragoș Cazacu (TC Bright) și Alexandru Dumitru (Tennis Team București), o victorie cu scorul 6-3, 2-6, 10-7. În semifinale s-a înregistrat un dublu 6-3 cu Gabriel Ghețu (Dinamo) și Cristian Măgureanu (Sportiv Junior Pro Tennis), cei care eliminaseră principalii favoriți.
David Manu a participat și în competiția de dublu mixt, împreună cu Floriana Popovici (CSM Oradea), pierzând prima întâlnire disputată, scor 6-1, 4-6, 13-15, cu Ioana Cristea (Dinamo) și Vlad Roman (Viva Tenis Club). Tot în primul tur la simplu s-a consemnat înfrângerea cu Andreas Mulner (CSȘ Făgăraș), după o confruntare dramatică, scor 6-1, 3-6, 6-7 (6) împotriva principalului favorit. David Manu a împlinit 17 ani în 18 februarie și reprezintă unul dintre cei mai promițători tenismeni din noua generație. Face parte din lotul național, a cucerit multiple distincții naționale, iar primul său titul de campion național a venit la vârsta de 10 ani (dând a cucerit două medalii de aur naționale). Pe această cale, campionul național mulțumește pentru colaborare celor care-l sprijină în pregătire, Lucian și Nicoleta Nicolescu, Călin Moldovan, Mircea Socaciu și Dan Sărmășan. Anul anterior, David Manu a disputat finale la dublu la turneele internaționale de la București, Limassol (Cipru), Timișoara sau Mamaia (unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublul la Under 16).
foto: FRT
Sport
“Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la Oradea | Nevoie de sprijin financiar, pentru deplasarea în Germania
De curând, la Oradea, a avut loc competiția de dans sportiv “Exclusive Dance”, în cadrul căreia reprezentanții clubului “Life is Dance” Alba Iulia au realizat rezultate de apreciat la concursul disputat în noua sală polivalentă din municipiul bihorean, una modernă, complexă ce oferă condiții deosebite.
“Ne-ar plăcea o astfel de sală și în orașul nostru, este un exemplu care poate inspiră pe cineva! Dansatorii noștri au reprezentat din nou Alba Iulia cu mândrie. Ne bucurăm să fim în top la concursurile unde suntem prezenți, să ne regăsim printre cele mai bune cluburi din țară. Pentru pregătire este nevoie de multă muncă și răbdare, dar rezultatele nu întârzie să apare atunci când pasiunea există la ambele tabere: sportivi și antrenori! Felicităm perechile noastre pentru evoluție, autodepășire, dovada zilnică de disciplină, consistență și ambiție. Rezultatele sunt doar o încununare a muncii sportiviilor, dar cel mai mult ne bucurăm să îi vedem pe acești copii, adolescenți și tineri cum își dedică viața unei pasiuni atat de frumoase ca dansul”, a declarat Bianca Ionescu-Racolța (reprezentantul “Life is Dance” Alba Iulia.
Rezultate:
*Open Basic, 6-9 ani, Latino: David Seneșan și Alexandra Furdui – locul 5;
*Open Basic, 10-11 ani, Latino: Lukas Orzeiu și Maya Urs – locul întâi;
*Open Basic, 12-13 ani, Standard: David Orzeiu și Ioana Țipțer – locul întâi;
*Open Basic, 16-18 ani, Latino: Robert Pitea și Diana Dicu – locul 6;
*Open Latino, 16-18 ani: Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 4;
*Open Latino, 19-35 ani: Paul Degan și Denisa Pașca – locul doi.
În viitorul apropiat dansatorii din Cetatea Marii Uniri vor fi prezenți la alte întreceri internaționale extrem de importante, respectiv “Dance Masters” la București, respectiv o competiție în Germania, pentru ca în luna august să fie în agendă cel mai puternic concurs al anului, cu dansatori din întreaga lume, German Open Championship GOC la Sttutgart (“Life is Dance” va participa la cele mai înalte categorii WDSF Grand Prix Profesional Latin, WDSF Grandslam Adult Latin&Standard, WDSF Rising Stars Adult Latin&Standard, WDSF International Junior I și II Latin&Standard, Juvenall II Latin &Standard).
“Pe cât de important este acest concurs pentru orice dansator din lume, pe atat de mari sunt costurile pe care le implică participarea. Dacă sunt persoane dornice să sponsorizeze deplasarea acestor sportivi minunați în Germania, rugăm să contacteze antrenorii clubului Ionuț și Bianca Ionescu .Orice ajutor ar fi extraordinar în evoluția lor pe marile ringuri ale lumii”, a încheiat Bianca Ionescu-Racolța.
-
Curier Județeanacum 18 ore
FOTO| Potopea Lukas de la C.S. V.Î.R.F Alba Iulia, medalie de aur la Campionatul Național al României la judo de la Sibiu
-
Sportacum 18 ore
“Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la Oradea | Nevoie de sprijin financiar, pentru deplasarea în Germania
-
Politică Administrațieacum 18 ore
Comunicat de presă| PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!
-
Sportacum 17 ore
Albaiulianul David Manu – campion național la dublu, tenis Under 18
-
Ştirea zileiacum 9 ore
Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri
-
Actualitateacum 20 de ore
Carantină obligatorie pentru pacienții infectați cu variola maimuței: Care este prima țară care a introdus măsura
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare
-
Sportacum 18 ore
Înaintea barajului Metalurgistul Cugir – Minaur Baia Mare, de mâine, mijlocașul Paul Păcurar: “Vrem să reușim surpriza!”
-
Curier Județeanacum 15 ore
FOTO| Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” Aiud, implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare
-
Sportacum 9 ore
FOTO: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 3-2 (0-1), în „finala” juniorilor A1, după o nebunie de meci | „Alb-negrii” devenit campioni după ce au întors de la 0-2, marcând decisiv în minutul 90+2
-
Actualitateacum 15 ore
FOTO| Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate
-
Curier Județeanacum 16 ore
Penitenciarul Aiud achiziționează produse necesare pentru prepararea hranei deținuților. Licitația de peste 900.000 de lei, lansată în SEAP