Rămâi conectat

Sport

Antrenată de Florin Berţa, un fost internaţional de juniori, Euro Şpring este la putere în Liga a IV-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Euro Şpring este lider, după 5 etape în Liga a IV-a Alba, cu maximum de puncte. Formaţia sprinjeană este una cu o componenţă indedită: doi campioni europeni la mini-fotbal, un antrenor şcolit în Germania, fost coechipier la lotul national cu „Cobra” Adi Ilie, Filipescu sau Ov. Stângă, dar şi 16 jucători din judeţul vecin, Sibiu.Olimpia Aiud-Euro Spring3

La al doilea sezon petrecut în Liga a IV-a, Euro Şpring se mândreşte că este singura echipă din acest eşalon cu maximum de puncte după 5 runde, consecinţă fiind ocuparea fotoliului de lider. Pe banca tehnică a formaţiei de pe primul loc a fost instalat înaintea campionatului Florin Berţa, antrenor care este ajutat de Aurelian Rusu. „Sincer nu anticipam un parcurs fără sincope, dar mă aşteptam să avem un start bun de campionat”, a explicat „principalul” echipei ce a mai bifat încă două recorduri: cel mai bun atac (14 goluri), cea mai „tare” defensivă (un gol încasat), Euro oferind şi golgheterul eşalonului: Risti, cu 6 reuşite (la egalitate cu Val. Drăgan, Şurianu Sebeş).

*Carieră în Germania, „tricolor” în tinereţe

În vârstă de 42 de ani, Florin Berţa a activat ca şi portar, fiind coleg în lotul naţional de juniori cu Filipescu, Velcea, Ad. Ilie, Ov. Stângă sau Cr. Munteanu, fotbalişti ajunşi şi la prima reprezentativă. La 19 ani sibianul a plecat în Germania, unde a evoluat 13 sezoane la echipe din al treilea eşalon precum SC Norderstedt, SV Lurup, sau Luneburger. La revenirea în ţară a început cariera de antrenor cu portarii, lucrând la Voinţa Sibiu (inclusiv în Liga 1) sau FC Bihor, „principali” fiind Marius Baciu, Alex Pelici sau Marian Pană. „Postura de antrenor principal este o premieră pentru mine. «Vina» îi aparţine primarului Daniel Rusu, care a insistat foarte mult să preiau Euro Şpring”, a povestit Florin Berţa.

*Legiune sibiană şi pasiunea primarului

Actualul efectiv, bazat cu preponderenţă pe jucători din Sibiu, Şpringul fiind aşezat geografic chiar la graniţa cu judeţul învecinat are o poveste interesantă. „În vară s-a pus chiar problema ca echipa să dispară, însă pasiunea pentru fotbal a învins. Cum Olimpia Aiud-Euro Spring51cunoşteam jucătorii din Sibiu, am mizat pe aceştia, acolo am găsit baza de selecţie”, a precizat Florin Berţa. Cum la kenyanul Edwin Osogo, primul „stranier” din istoria formaţiei s-a renunţat, lotul este compus din 21 de jucători, după cum urmează: Mihăilescu, Meleuţ – portari, A. Marcu, Kucsinski, Ov. Stancu, M. Popa, Ov. Munteanu, N. Popa, Mihaiu – fundaşi; Risti, Grădinar, Gehl, V. Popa, C. Nemeş, Tecoanţă, Tănase, Mercurean, Oprişor, Pintea – mijlocaşi; Halmagy, Corcoveanu – atacanţi. Dintre aceştia doar 5 (Meleuţ, Ov. Muntean, Ov. Stancu, Mihaiu şi Mercurian) sunt locanici „get beget”, iar restul de 16 reprezintă implanturi sibiene.

*Jucători de mini-fotbal, campioni europeni

„Pata de culoare” a lotului formaţiei din Şpring este furnizată de cei doi „tricolori”, Mircea Ioan Popa şi Gabriel Tănase, componenţi ai echipei naţionale de minifotbal a României şi campioni europeni. „Ne propunem să terminăm cât mai sus în ierarhie. Promovarea în Liga a 3-a nu reprezintă un obiectiv prioritar pentru noi. Vrem, pe cât posibil, să câştigăm fiecare joc”, a încheiat Florin Berţa. Acesta a nominalizat Viitorul Sântimbru, Şurianu Sebeş şi Mureşul Vinţu drept pretendente la vârful ierarhiei.
În trecut, fotbalul din comună a intrat în topul celor mai amuzante denumiri de echipe din România cu Colorado Şpring (trimitere evidentă spre localitatea Colorado Springs din USA). Prezentul oferă un nume cu rezonanţă pe „Bătrânul Continent”. Să fie Euro la putere în fotbalul amator din Alba???


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna | CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna, CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne La finele unei săptămâni încărcate, cu trei jocuri pentru divizionarele terțe, sunt prevăzute întâlnirile etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 3. Toate conjudețenele evoluează sâmbătă, 11 mai, la ora 18.00, duelurile fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea