Antibioticele și antiviralele împotriva COVID-19 pot fi TOXICE: Ce recomandă Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut mai multe recomandări pentru populaţie şi pentru angajatori în contextul pandemiei, sfătuind cetăţeni să nu ia antibiotice împotriva noului coronavirus şi nici nu să nu se trateze cu antivirale daca nu sunt recomandate de medic, deoarece acestea pot fi toxice. De asemenea, ministrul a transmis angajatorilor să evite aglomerarea spaţiilor comune şi să încurajeze munca la domiciliu, anunță news.ro.
Alexandru Rafila a reamintit, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea previne formele severe şi decesele, respectiv reduce transmiterea virusului către alte persoane şi că este vitală respectarea măsurilor de distanţare, igienă personală, portul corect al măştii.
De asemenea, el recomandă testarea înainte de întâlnirea cu persoane vulnerabile nevaccinate, testarea la primele simptome de boală şi declararea imediată a rezultatului pozitiv.
“Discutaţi imediat cu medicului de familie pentru testare şi îndrumare. Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19. Nu vă trataţi cu antivirale,care pot fi toxice, dacă nu vă sunt recomandate de medic. Dotaţi-vă cu termometru şi pulsoximetru pentru a vă monitoriza starea de sănătate,dacă sunteţi pozitiv COVID-19”, a declarat Alexandru Rafila.
De asemenea, el a făcut o serie de recomandări şi pentru instituţiile publice şi private.
“Efectuaţi triajul zilnic al angajaţilor. Monitorizaţi permanent starea de sănătate a angajaţilor. E mai ieftin să previi decât să ai colegi bolnavi. Organizaţi programul de lucru decalat, pentru a evita aglomerarea spaţiilor comune. Încurajaţi munca la domiciliu (telemuncă). Puneţi la dispoziţia angajaţilor măşti, dezinfectante şi asiguraţi curăţenia şi aerisirea periodică a spaţiilor de lucru. Încurajaţi vaccinarea angajaţilor. Revizuiţi Planul de continuare a activităţii (BussinesContinuityPlan) pentru limitarea efectelor absenteismului masiv”, a precizat ministrul Sănătăţii.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Prima de carieră didactică 2024: Cine o primeşte, când sunt virați banii și ce produse se pot achiziționa
Prima de carieră didactică 2024: Cine o primeşte, când sunt virați banii și ce produse se pot achiziționa Prima de carieră didactică a fost promulgată de către Guvern, la mai bine de an și cinci luni de la emiterea ordonanței. Legea promulgată conține și prevederi legate de acordarea tichetelor educaționale pentru rechizite în valoare de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
6 octombrie: Sfântul Apostol Toma, patronul arhitecţilor, zidarilor şi al pietrarilor, dar și ocrotitorul întârziaților
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
5 octombrie 1918: Declaraţia de independenţă a Transilvaniei este citită în Parlamentul ungar de la Budapesta de Alexandru Vaida-Voievod
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
-
Sportacum 5 zile
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 2-0 (1-0) | Cocan, MVP-ul confruntării cu „lanterna roșie”, gol și pasă decisivă
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei sărbătorită în întreaga lume