Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere, construite pe strada Gheroghe Șincai din Alba Iulia. Undă verde de la APM pentru începerea lucrărilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Agenția Națională pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru construirea unui ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere, în cartierul Gheorghe Șincai, amplasat în municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Conform regulamentului aferent strategiei de dezvoltare a Municipiului Alba Iulia, destinația stabilită este de Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere, cartier Gheorghe Șincai. Realizarea obiectivului din această zonă va conduce la creșterea suprafețelor verzi de la nivelul municipiului pe fondul reîntegrarii în circuitul urban al spațiilor reziduale ale acestuia. Spațiile verzi și locurile de joacă amenajate sunt pentru locuitorii spațiului urban, părți necesare ale unui oraș cu o calitate bună a vieții.

ELIT

În cadrul proiectului urmează să se realizeze următoarele amenajări:
-Centru multifuncțional
-Modernizare spațiu urban
-Talcioc
-Teren de minifotbal
-Spații de joacă pentru copii
-Spațiu verde amenajat

În afara acestora se va dezvolta și infrastructura necesară bunei funcționări a obiectivului și amenajărilor menționate mai sus, respectiv:
-Alei și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere etc.)
-Alei auto și parcare, inclusiv stație autobuz pentru transport public
-Rețele de alimentare cu apă și canalizare, alimentare cu gaz
-Rețele electrice de iluminat ambiental și supraveghere video

Accesul principal se realizează pe latura de vest, din strada Gheorghe Șincai, iar cel secundar, se efectuează din drumul de exploatare pe latura de est. Prin planul urbanistic zonal aprobat, au fost reglementate aleile principale de circulație interioară, cu un profil stradal de 7.0 metri și aleile secundare, cu lățimi de 4.0 metri (alei cu sens unic).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419