Rămâi conectat

Actualitate

ANM| Prognoza meteo pentru luna ianuarie: Ploi, lapoviţă, ninsori abundente şi temperaturi scăzute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza lunară care anunţă precipitaţii puternice şi temperaturi scăzute. După episoadele de ger cumplit, vremea va cunoaşte o uşoară încălzire, însă nu scăpăm de ploi, lapoviţă şi ninsori abundente.

„Începând de marți seara, în partea de vest a ţării, vor veni din nou nori şi precipitaţii, adică ninsori care treptat vor acoperi nordul, vestul şi centrul ţării. Se vor extinde. Valorile termice vor fi coborâte şi peste zi, vor fi valori negative în aproape toată ţara, până spre -9 grade, la amiază. De miercuri, vremea se încălzeşte. Miercuri dimineaţă încă o să mai fie frig, cu ger, dar peste zi creşte temperatura şi chiar o să treacă bine de 0 grade, până la 5, 6 grade. O să avem şi precipitaţii, dar mixte: şi ploaie, şi lapoviţă”, a spus într-o intervenţie la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine rece, geroasă dimineaţa în majoritatea zonelor, iar noaptea pe arii restrânse în centru, sud şi în est. Cerul, variabil, se va înnora treptat începând dinspre regiunile vestice şi mai ales în cursul nopţii, aria ninsorilor, în general slabe cantitativ, va fi în extindere în vestul, centrul şi nordul ţării.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 grade in estul Transilvaniei şi 1 grad in vestul Transilvaniei, iar cele minime între -11 şi -1 grad, izolat mai scăzute în depresiuni. Noaptea, în sudul şi estul teritoriului vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură.

Polei în sud-estul ţării

Miercuri, vremea va deveni în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii, pe arii restrânse însemnate cantitativ, ziua mai ales în jumătatea de vest, iar noaptea şi în restul teritoriului. Vor predomina ninsorile, exceptând regiunile sud-estice unde precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ploaie, favorizând producerea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului. Temperatura aerului va creşte semnificativ faţă de intervalul precedent şi se va apropia de normalul perioadei, astfel încât se vor înregistra maxime cuprinse între -3 şi 6 grade, cu cele mai mari valori pe litoral şi minime ce se vor situa, în general, între -7 şi 2 grade.

Va ninge şi joi, iar în special în regiunile sud-estice vor fi precipitaţii şi sub formă de ploaie şi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, pe arii restrânse în sudul şi estul ţării, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade. De vineri până duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Temporar vor fi precipitaţii, mai ales în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului.

Prognoza meteo lunară: Ninsori abundente

ANM prognoza meteo pe o lună. Meteorologii au emis prognoza meteo pe o lună, în intervalul 07 ianuarie 2019 – 04 februarie 2019. Estimări meteorologice pentru intervalul 07.01.2019 – 04.02 2019 Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 07.01.2019 – 14.01.2019

Temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această săptămână, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor deficit în regiunile sudice şi sud-estice dar şi a unui uşor excedent, local în regiunile nordice.

Săptămâna 14.01.2019 – 21.01.2019

Temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această săptămână, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor deficit în regiunile sudice şi sud-estice dar şi a unui uşor excedent, local în regiunile nordice.

Săptămâna 21.01.2019 – 28.01.2019

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în extremitatea sudică a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale ale perioadei.

Săptămâna 28.01.2019 – 04.02.2019

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în sudul şi sud-estul ţării şi uşor mai coborâte în nord-vestul şi nordul teritoriului. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar la nivelul întregii ţări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea