Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anișoara Coman, la fete, și Sorin Avram, la băieți, primii admiși la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ilișca Anișoara Coman din județul Maramureș, la fete, și Sorin Ionuț Avram din județul Alba, la băieți, au fost admiși pe primul loc la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Admiterea s-a desfășurat în două etape:

admitere Militar Alba Iulia06în etapa I, candidaţii au susținut o probă eliminatorie cu durata de 3 ore, care a constat într-un test grilă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică. Au fost declaraţi „ADMIS” la proba eliminatorie candidaţii care au obținut la test cel puţin nota 6.00. Notele obţinute de aceştia se iau în considerare la calculul mediei finale de admitere.

Candidații admiși la fete

Candidații admiși la băieți

Mediile generale/punctajele generale obţinute de candidaţi la admitere au fost valabile pentru stabilirea ordinii de clasificare numai la instituţia la care aceştia au candidat.

La etapa a II-a au participat candidații care au fost declaraţi „ADMIS” în prima etapă şi au participat la Evaluarea Naţională. Aceștia au fost ierarhizaţi în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere, în limita numărului de locuri aprobate pentru Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

În media finală de admitere s-a ținut cont și de mediile candidaților pe clasele V-VIII și de media la Evaluarea Națională.

Procedura de selecţie şi repartizare în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” s-a bazat pe rezultatele evaluării competenţelor dobândite în cadrul ciclului gimnazial.

La fete au fost disponibile 20 de locuri, iar la băieți, 100. Admiterea s-a desfășurat în perioada mai-iulie.

Mediile la fete au fost între 10 și 9,30, iar la băieți între 9,94 și 8,13.

Din județul Alba au fost admiși 18 băieți și o fată.

[nggallery id=741]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea