Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajații Kronospan Sebeș anunță proteste de amploare: Vom cere sa fie scoşi din ţară toţi mincinoşii, manipulatorii de informaţii false şi politicienii corupţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajații Kronospan Sebeș anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor ample acțiuni de protest în municipiul Sebeș. Prima adunare publică, care a primit deja autorizație din partea Primăriei Sebeș, va avea loc joi, 12 februarie, între orele 11.00 – 12.00, în parcul din fața administrației locale.

Reprezentanții angajaților Kronsopan Sebeș au solicitat primăriei autorizație în vederea organizării de proteste în toate duminicile din luna martie, în parcul din fața primăriei, începând cu ora 14.00, exact în aceeași zi din săptămână, în aceeași locație și la aceeași oră la care sunt organizate protestele anti-poluare.

La proteste, salariații Kronospan anunță vor chema peste 10.000 de colaboratori din toată ţara”, care “vor participa cu aproximativ 5000 de utilaje de exploatare a lemnului si camioane de transport”.

De asemena, aceștia transmit un mesaj direct pentru cei care protestează de cinci duminici încoace împotriva Kronospan: începând cu 15 februarie 2015 în fiecare duminică la ora 14:00 în curtea SC Kronospan SA se vor strânge 500 de angajaţi care vor deschide porţile firmei şi vor aştepta coloana de manifestanţi.”

Angajații Kronospan dau și un ultimatum:În cazul în care, până la începutul lunii martie, nu vor înceta manifestaţiile astfel încălcându-se legea, angajaţii şi colaboratorii lor fiind în număr mult mai mare decât manifestanţii din ziua de azi, vor cere sa fie scoşi din ţară toţi mincinoşii, manipulatorii de informaţii false şi politicienii corupţi.”

Comunicatul reprezentanților angajaților Kronsopan Sebeș:

“Angajaţii Kronospan au un program de acţiune foarte bine stabilit. Acest program a fost depus şi înregistrat la Primăria Sebes , îl găsiţi ataşat.

Joi, după mitingul de o oră din faţa Primăriei, angajaţii vor înmâna o scrisoare de protest Primarului Municipiului Sebes. Se protestează împotriva nepăsării cu care Primăria tratează conflictul local. Este de neacceptat ca administraţia locală plătită şi din banii noştri, nici măcar să nu întrebe care sunt motivele pentru care manifestanţii ies in stradă.

Este  de neacceptat ca o minoritate locală să ceară încălcarea legii “Kronospan afară din ţară”, lege prin care s-a reglementat funcţionarea legală a unui agent economic iar Primăria să nu încerce să explice manifestanţilor că nu este constituţional să ceri moartea cuiva atâta timp cât legea îi permite să trăiască.

Funcţie de reacţia Primarului la scrisoarea de protest se vor organiza adunările populare pe parcursul lunii martie 2015.

Angajaţii vor chema la aceste adunări populare peste 10.000 de colaboratori din toată ţara, aceştia vor participa cu aproximativ 5000 de utilaje de exploatare a lemnului si camioane de transport.

În cazul în care, până la începutul lunii martie, nu vor înceta manifestaţiile astfel încălcându-se legea, angajaţii şi colaboratorii lor fiind în număr mult mai mare decât manifestanţii din ziua de azi, vor cere sa fie scoşi din ţară toţi mincinoşii, manipulatorii de informaţii false şi politicienii corupţi.

Începând cu 15.02.2015 în fiecare duminică la ora 14:00 în curtea SC Kronospan SA se vor strânge 500 de angajaţi care vor deschide porţile firmei şi vor aştepta coloana de manifestanţi.

Kronospan Sebes SA nu are o organizaţie sindicală. Angajaţii sunt reprezentaţi de un grup de muncitori şi pot decide fiecare în parte dacă să urmeze sau nu aceşti lideri.  

Liderii angajaţilor nu dau declaraţii sforăitoare. Daca vreţi sa le adresaţi întrebări puteţi să o faceţi la adresa aceasta de e-mail.

Ataşat, este şi procesul verbal încheiat astăzi, 10.02.2015, unde este avizată favorabil „organizarea unei adunări publice de tip protest” pentru data de 12.02.2015, între 11:00 – 12:00.”

Potrivit procesului verbal întocmit de Primăria Sebeș, “persona desemnata de către solicitanţi să conducă adunarea publica este Domnul Brezae Ioan, iar dispozitiv propriu de ordine format din personal purtând însemne distinctive, va fi stabilit la fata locului, împreună cu reprezentanţii jandarmeriei.

Reprezentanţii salariaţilor- Muresan Flavius, Hanca Vasile, Bobar Oliviu Nicolae, Brezae loan.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea