Rămâi conectat

Curier Județean

Angajaţii din sistemul sanitar pot primi tichete de masă în 2011

Publicat

în

În această săptămână a avut loc întâlnirea Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas din România cu Ministerul Sănătăţii (M.S.). În cadrul acestei întruniri, conform informaţiilor oferite de către liderul Sanitas Alba, Marius Sepi, au fost solicitate patru lucruri. Acestea sunt: lclarificarea situaţiei acordării tichetelor de masă în acest an pentru salariaţii din spitalele publice aflate în reţeaua M.S. şi ale ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, cât şi a celor din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale. A fost elaborată la solicitarea expresă a Federaţiei Sanitas o adresă a Ministerului Finanţelor Publice (transmisă Consiliului Naţional) prin care se confirmă acordarea tichetelor de masă în 2011. „La scrisoarea dumneavoastră nr. 20/2011, adresată Ministerului Finanţelor Publice, prin care solicitaţi precizări referitoare la acordarea tichetelor de masă în anul 2011 personalului angajat în unităţile sanitare (…) apreciem că personalul din cadrul spitalelor publice, inclusiv din reţeaua autorităţilor administrativ-teritoriale, instituţii finanţate integral din venituri proprii, pot beneficia în anul 2011 de tichete de masă, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetele de venituri şi cheltuieli, protrivit legii”; ladoptarea unor soluţii şi reglementări care să permită acordarea integrală a salariilor, sporurilor şi tichetelor de masă în condiţiile limitării plafonului de cheltuieli de personal la 70% din sumele decontate de unităţile sanitare cu casele de asigurări; lpreluarea propunerilor Federaţiei Sanitas privind planul de reorganizare a unor unităţi sanitare (comasare – reprofilare) şi garantarea locurilor de muncă pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar. Aceste propuneri trebuie transmise ministerului până pe data de 20 februarie. Propunerile judeţului nostru au ajuns la M.S. încă din cursul săptămânii trecute; lîncheierea negocierilor şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură sanitară până la sfârşitul lunii februarie.
Trebuie specificat că a avut loc şi o întâlnire a Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas şi a Comisiei prezidenţiale pentru elaborarea Pactului Naţional pentru Sănătate la Palatul Cotroceni. În perioada următoare proiectul iniţiat de Sanitas va fi prezentat şi dezbătut de sindicate, patronate, societatea civilă, organizaţii profesionale şi partide politice, la Parlamentul României, urmând a fi finalizat până la sfârşitul acestei luni. Federaţia Sanitas a susţinut introducerea în proiectul aflat în dezbatere a unor termene precise de implementare a angajamentelor, precum şi de stabilire clară a responsabilităţilor. Au fost însuşite propunerile Sanitas de creştere a alocaţiei pentru Sănătate, de modernizare a unităţilor sanitare şi de creştere a veniturilor salariaţilor. (L.I.)

l

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Lucrări de întreținere pe DJ 107 B: La Mihalț, șoferii se pot bucura de un covor asfaltic proaspăt turnat

Publicat

în

Încă un drum public din județul Alba s-a bucurat de atenția autorităților, de această dată fiind vorba de DJ 108 B, la Mihalț.

Așa cum se poate observa și în imaginile postate în mediul online de către vicepreședintele Consiliului Juțean Alba, Marius Hațegan, lucrările de întreținere s-au desfășurat în condiții optime iar cetățenii se vor putea deplasa pe un drum proaspăt asfaltat.

De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, au fost finalizate lucrările de asfaltare a 10 km din DN 74 (Bucium – Abrud). Totodată, se lucrează la podul de peste Valea Ruzi, în localitatea Botești (Zlatna) – DN 74, km 59+100, care va fi reabilitat complet.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Acțiune pentru siguranța elevilor: 64 de autovehicule pentru transportul copiilor, verificate de polițiștii din Alba

Publicat

în

Acțiune pentru siguranța elevilor: 64 de autovehicule pentru transportul copiilor, verificate de polițiștii din Alba

Polițiștii rutieri din județul Alba au desfășurat în perioada 15 – 17 septembrie, o acțiune de control, în trafic, a 64 de autovehicule destinate transportului de elevi. A fost verificat modul de respectare a normelor rutiere și a celor privind combaterea efectelor pandemiei, iar șoferii au fost testați cu aparatul etilotest.

În perioada 15 – 17 septembrie 2021, poliţiştii rutieri din județul Alba au controlat, în trafic, 64 de autovehicule destinate transportului de elevi. Toți conducătorii de astfel de autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest dar a fost verificat și modul de respectarea normelor rutiere precum și a celor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Electrica Furnizare Discount

În urma controalelor, nu au fost identificate probleme deosebite și au fost constatate două abateri de natură contravențională, ambele privind circulația pe drumurile publice.

Premergător începerii noului an școlar, polițiștii din județul Alba au verificat toate microbuzele care transportă elevi și i-au instruit pe conducătorii acestora cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație.

Controalele din trafic, care vizează siguranța transportului rutier al elevilor, vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un tânăr din Mihalț, după ce ar fi spart casa fostei iubite și ar fi agresat-o: Polițiștii au emis un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un tânăr din Mihalț, după ce ar fi spart casa fostei iubite și ar fi agresat-o: Polițiștii au emis un ordin de protecție

La data de 19 septembrie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 23 de ani, din localitatea Coșlariu, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fostul concubin.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că, un tânăr de 27 de ani, din comuna Mihalț, împreună cu alte două persoane, ar fi pătruns, fără drept, în locuința fostei sale concubine și ar fi agresat-o.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânăr, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare