Rămâi conectat

Curier Județean

Angajaţii din sistemul sanitar pot primi tichete de masă în 2011

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În această săptămână a avut loc întâlnirea Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas din România cu Ministerul Sănătăţii (M.S.). În cadrul acestei întruniri, conform informaţiilor oferite de către liderul Sanitas Alba, Marius Sepi, au fost solicitate patru lucruri. Acestea sunt: lclarificarea situaţiei acordării tichetelor de masă în acest an pentru salariaţii din spitalele publice aflate în reţeaua M.S. şi ale ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, cât şi a celor din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale. A fost elaborată la solicitarea expresă a Federaţiei Sanitas o adresă a Ministerului Finanţelor Publice (transmisă Consiliului Naţional) prin care se confirmă acordarea tichetelor de masă în 2011. „La scrisoarea dumneavoastră nr. 20/2011, adresată Ministerului Finanţelor Publice, prin care solicitaţi precizări referitoare la acordarea tichetelor de masă în anul 2011 personalului angajat în unităţile sanitare (…) apreciem că personalul din cadrul spitalelor publice, inclusiv din reţeaua autorităţilor administrativ-teritoriale, instituţii finanţate integral din venituri proprii, pot beneficia în anul 2011 de tichete de masă, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetele de venituri şi cheltuieli, protrivit legii”; ladoptarea unor soluţii şi reglementări care să permită acordarea integrală a salariilor, sporurilor şi tichetelor de masă în condiţiile limitării plafonului de cheltuieli de personal la 70% din sumele decontate de unităţile sanitare cu casele de asigurări; lpreluarea propunerilor Federaţiei Sanitas privind planul de reorganizare a unor unităţi sanitare (comasare – reprofilare) şi garantarea locurilor de muncă pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar. Aceste propuneri trebuie transmise ministerului până pe data de 20 februarie. Propunerile judeţului nostru au ajuns la M.S. încă din cursul săptămânii trecute; lîncheierea negocierilor şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură sanitară până la sfârşitul lunii februarie.
Trebuie specificat că a avut loc şi o întâlnire a Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas şi a Comisiei prezidenţiale pentru elaborarea Pactului Naţional pentru Sănătate la Palatul Cotroceni. În perioada următoare proiectul iniţiat de Sanitas va fi prezentat şi dezbătut de sindicate, patronate, societatea civilă, organizaţii profesionale şi partide politice, la Parlamentul României, urmând a fi finalizat până la sfârşitul acestei luni. Federaţia Sanitas a susţinut introducerea în proiectul aflat în dezbatere a unor termene precise de implementare a angajamentelor, precum şi de stabilire clară a responsabilităţilor. Au fost însuşite propunerile Sanitas de creştere a alocaţiei pentru Sănătate, de modernizare a unităţilor sanitare şi de creştere a veniturilor salariaţilor. (L.I.)

l


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea