Rămâi conectat

Curier Județean

Angajații CNAIR asigură permanența la accidente sau incidente petrecute pe drumurile publice fără a fi plătiți, la orice oră din zi și din noapte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajații CNAIR asigură permanența la accidente sau incidente petrecute pe drumurile publice fără a fi plătiți, la orice oră din zi și din noapte

Angajații Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) asigură permanența la accidentele sau incidentele petrecute pe drumurile publice fără a fi plătiți pentru munca și aceste eforturi depuse.

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați ai CNAIR, solicită remunerarea corespunzătoare a drumarilor care muncesc și sunt în serviciul public 24 de ore pe zi, în caz de situații neprevăzute pe drumurile publice (înlăturarea de materiale sau cadavre de animale de pe carosabil, intervenția la accidente rutiere, balizarea autovehiculelor rămase în pană etc).

Când are loc un accident de circulație, primii care ajung la fața locului sunt echipajele SMURD, cadrele medicale, poliția rutieră și, în anumite situații, criminalistica. Însă, inevitabil, sunt prezenți și drumarii, care ajută la dirijarea traficului sau la devierea lui prin mijloace specifice (semnalizare temporară, luminoasă sau piloți de circulație).

Prin aceste demersuri se asigură protejarea zonei, iar la final se curăță partea carosabilă și se refac elementele drumului, astfel încât circulația să se desfășoare în continuare în condiții de siguranță.

Astfel, muncitorii CNAIR sunt chemați să intervină la orice oră din zi și din noapte. La solicitarea repetată și argumentată a Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”, în contractul colectiv de muncă, s-a introdus sintagma ”mobilizarea la domiciliu”, un compromis pentru a asigura permanența la accidentele auto sau atunci când situațiile meteo o impun (ploi puternice, furtuni în urma cărora partea carosabilă trebuie curățată etc.)

Spre deosebire de alte categorii profesionale, precum cadrele medicale (care efectuează gărzi la domiciliu), drumarii nu sunt plătiți pentru aceste eforturi, însă își fac cu responsabilitate meseria, așteptând să fie chemați în orice clipă!

Biroul de presă al Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea