Rămâi conectat

Actualitate

ANCOM a lansat o aplicația care permite clienților SĂ REZILIEZE contractul dacă viteza Internetului nu respectă parametrii

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANCOM a lansat o aplicația care permite clienților SĂ REZILIEZE contractul dacă viteza Internetului nu respectă parametrii.

Pentru că trăim într-o lume în care există aplicații pentru orice, tocmai s-a lansat și aplicația care permite clienților să rezilieze abonamentul dacă viteza Internetului nu respectă parametrii din contract.

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a relansat www.netograf.ro, o aplicație care permite utilizatorilor să verifice viteza de transfer a datelor furnizată de operatorii telecom. În cazul în care există abateri semnificative și repetate cu privire la parametri tehnici stabiliți prin cabonament, clientul are posibilitatea, dacă operatorul nu remediază situația, să solicite ruperea contractului în baza rezultatelor măsurătorilor aplicației ANCOM.

Prin intermediul platformei Netograf se testează calitatea serviciului de acces la internet prin măsurarea conexiunii existente între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test aflat într-un nod de tip internet interexchange, aflat în București, determinându-se astfel valorile parametrilor de calitate măsurați. “Am completat capabilitățile Netograf cu o nouă aplicație web și cu aplicații destinate terminalelor fixe pentru Windows și MAC OS și aplicații destinate terminalelor mobile pentru Android și IoS. Noile aplicații, în versiune beta în acest moment, oferă utilizatorilor posibilitatea de a măsura și evalua parametrii de calitate tehnici pentru serviciul de acces la internet: viteza de transfer a datelor – download și upload, întârzierea de transfer a pachetelor de date, variația întârzierii de transfer și rata pierderii de pachete de date”, spune Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.

Testul prin intermediul aplicației web se poate efectua din orice browser internet: Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, Edge, atât de pe echipamente fixe (desktop, laptop), cât și de pe echipamente mobile (telefoane mobile, tablete). Aplicațiile mobile sunt disponibile în magazinele dedicate: App Store pentru terminale cu sistem de operare iOS și Google Play Store pentru terminale cu sistem de operare Android. De aici se pot descărca și instala pe terminalul mobil propriu pe baza contului aferent magazinului respectiv. Aplicațiile pentru terminale fixe pentru Windows și MAC OS se descarcă și se instalează pe terminalul fix accesând linkul disponibil pe prima pagină a aplicației web. Tot aici sunt linkuri și către magazinele aplicațiilor mobile.

Sursa: profit.ro
Foto: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea