ANCHETĂ în cazul aterizării forțate a unui avion de mici dimensiuni în zona satului Vurpăr din Alba

ANCHETĂ în cazul aterizării forțate a unui avion de mici dimensiuni în zona satului Vurpăr din Alba

O anchetă în legătură cu aterizarea forţată a unui avion de mici dimensiuni în zona satului Vurpăr din Alba, a fost demarată de Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS). Accidentul a avut loc vineri 15 mai 2020.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) anunţă că a fost informată cu privire la producerea unui eveniment de aviaţie civilă în zona localităţii Vurpăr din judeţul Alba, în care a fost implicată o aeronavă de mici dimensiuni, tip Flight Design CT2K, cu însemnele de înmatriculare YR-5122.

ELIT

La bordul aeronavei se afla doar pilotul. Din primele informaţii, aceasta s-a desprins de la sol şi, din motive încă necunoscute, pilotul a pierdut controlul, aeronava prăbuşindu-se. La momentul producerii evenimentului, în zonă vântul bătea în rafale. Pilotul a suferit leziuni uşoare şi a fost preluat de o ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

”Acest accident de aviaţie civilă face obiectul unei investigaţii privind siguranţa. În acest sens, AIAS a desemnat o comisie de investigaţie, care să se deplaseze la locul producerii evenimentului pentru a culege informaţiile preliminare şi a efectua primele activităţi de investigaţie, cu scopul determinării cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea acestui accident de aviaţie civilă şi al emiterii de recomandări pentru siguranţa aviaţiei civile, în scopul prevenirii producerii unor evenimente similare”, se precizează în comunicatul AIAS.

Avionul aparţine unui om de afaceri, dezvoltator în domeniul imobiliar. Acesta intenţiona să zboară până la Timişoara în scop profesional. Imediat după ce a decolat, o rafală puternică de vânt ar fi dus la aterizarea forţată a avionului pe un câmp din Vurpăr, în apropierea drumului judeţean. Avionul s-a lovit de un mal de pământ şi a fost distrus parţial.

Sursa: adevarul.ro

Iulian URSALEȘ

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...