Rămâi conectat

Actualitate

ANAF: Firmele vor putea să-şi depună online declaraţiile fiscale. Se extinde spaţiul virtual online

Publicat

în

ANAF – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală extinde serviciul Spaţiul Privat Virtual (SPV) pentru toţi contribuabilii. Pe lângă persoanele fizice şi firmele dar şi PFA-urile, pot opta să primească prin mijloace electronice, acte administrative fiscale emise în formă electronică de organul fiscal central, precum şi alte documente, dacă accesează spaţiul virtual. La rândul lor, contribuabilii pot transmite organului fiscal declaraţiile fiscale, contractele de cedare a folosinţei bunurilor precum şi diverse cereri sau sesizări, anunţă Fiscul.

Ce acte se pot transmite

 • declaraţiile fiscale, contractele de cedare a folosinţei bunurilor, precum şi diverse cereri sau sesizări
 • actele administrative fiscale: decizii de impunere, decizii referitoare la obligaţii de plată accesorii, decizii privind modificarea bazei de impozitare ca urmare a inspecţiei fiscale;
 • actele de executare (somaţii)
 • acte emise de MFP – ANAF în executarea legii, cum ar fi: notificări, inştiinţări, aviz de inspecţie fiscală etc;
 • documentele sau alte acte emise de MFP – ANAF la cererea solicitantului cum sunt: certificatul de atestare fiscală, adeverinţa de venit, certificatul de cazier fiscal;
 • informaţii cu privire la obligaţiile de plată ale persoanei fizice, juridice sau ale unei entităţi fără personalitate juridică;
 • diverse cereri adresate MFP – ANAF: cerere de informaţii sau documente în legătură cu situaţia fiscală personală (cerere de informaţii despre contribuţiile de asigurări sociale declarate de angajatori, solicitarea unei opinii privind aplicarea   legislaţiei fiscale, cereri de audienţă, sesizări, petiţii, reclamaţii, solicitări de informaţii publice etc);
 • „Buletinul informativ„, care conţine informaţii publice atât cu caracter fiscal, cât şi nefiscal, dar care sunt de interes pentru contribuabili (anunţuri de valorificare a bunurilor, anunţuri de achiziţii de bunuri şi servicii, etc.).

Cum te înregistrezi online

Elit - Gustul Desăvârșit
 • Pentru înrolarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) , persoanele juridice, entităţile fără personalitate juridică, împuterniciţii persoanelor fizice, precum şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care în relaţia cu organul fiscal se identifică prin codul de înregistrare fiscală sau codul unic de Înregistrare completează un formular electronic şi se identifică electronic cu ajutorul certificatelor digitale calificate.
 • persoanele fizice trebuie să completeze online un formular într-o pagină web securizată (https) şi, din motive de securitate şi protecţie a datelor personale, să-şi certifice identitatea prin indicarea unei informaţii fiscale cunoscute numai de ANAF şi persoana respectivă, aşa cum este cerută de aplicaţia informatică, respectiv numărul de înregistrare al unei decizii emise de ANAF pe numele său.
 • În cazul în care contribuabilul nu este în posesia unei decizii primite anterior de la ANAF, este necesară deplasarea la ghişeul oricărui organ fiscal din cadrul ANAF pentru verificarea datelor declarate cu cele din actul de identitate.

Serviciile de comunicare electronică oferite prin SPV sunt gratuite şi disponibile 24 de ore din 24.

Cele mai utilizate tipuri de declaraţii fiscale pentru ANAF:

 • Declaraţia 100 – Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat
 • Declaraţia 101 – Declaraţie privind impozitul pe profit
 • Declaraţia 112 – Declaraţie privind obligaţiile de plată a CAS, CASS, impozit pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate
 • Declaraţia 120 – Decont privind accizele
 • Declaraţia 300 – Decont TVA
 • Declaraţia 390 – Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri
 • Declaraţia 394 – Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional
 • Declaraţia 710 – Declaraţie rectificativă

DE REŢINUT: Toate declaraţiile, actele şi cererile care trebuie depuse la Fisc de către persoanele fizice sau juridice pot fi depuse online cât şi în scris la sediile ANAF, cel puţin până la o nouă decizie în acest sens a instituţiei.
Certificatele digitale se obţin de la firme specializate, acreditate, care pot fi găsite în Registrul furnizorilor de servicii de acreditare.

Sursa: hotnews.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 milioane de lei pentru o noua investiție în România

Publicat

în

Daimler, grupul care deține fabricile de la Sebeș și Cugir, a cerut ajutor de stat de 185 de milioane de lei pentru o noua investiție în România

Grupul german Daimler, care deţine compania Star Assembly din Sebeş, al treilea mare exportator din România, cere un ajutor de stat de 185 mil. lei pentru o investiţie totală de 675 mil. lei, anunţă Ministerul Finanţelor într-un document publicat pe site.

Ministerul nu precizează în ce constă investiţia nemţilor şi nici locurile de muncă ce vor fi create prin acest proiect, dar arată că solicitarea grupului german intră în categoria „cereri ce se încadrează în bugetul sesiunii şi intră în analiză”.

Sunt doar patru proiecte dintr-un total de 193 depuse care intră în analiză, potrivit datelor de pe site. Alături de Daimler intră în analiză şi investiţiile companiilor Paper Invest SA, Knauf Insulation şi Interpork plus, fiecare dintre ele de cel puţin 100 mil. euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Star Assembly a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai mari firme din România, după o investiţie de peste 300 mil. euro realizată de gigantul german într-o fabrică de la zero în localitatea Sebeş din judeţul Alba.

Rapid, producţia de cutii de viteze a grupului în România s-a dus la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Sursa: zf.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Publicat

în

Noi funcții de confidențialitate pentru WhatsApp: Utilizatorii pot decide cine vede dacă sunt online

Aplicația de mesagerie WhatsApp lansează pentru utilizatorii din toată lumea, noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la useri. Aceștia vor putea să aleagă cine din agenda lor îi poate vedea online și cine nu, iar dacă părăsesc un grup, ei pot alege ca cei din grup să nu fie notificați, conform The Guardian.

Funcțiile vor fi implementate în această lună, într-o campanie globală care va începe din Marea Britanie.

În prezent, dacă părăsești un grup WhatsApp sau ești eliminat din acesta, fiecare membru este notificat, ceea ce poate fi stânjenitor pentru cei care vor să iasă neobservați. Odată introdusă noua funcție, utilizatorii vor putea pleca fără a anunța toți membrii grupului, ci doar administratorii.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, utilizatorii vor avea opțiunea de a permite doar anumitor contacte sau nimănui să vadă când sunt activi pe platformă, aducând opțiunile de stare online în concordanță cu setările „ultima dată când au fost văzuți”.

Sursa: tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Publicat

în

VIDEO| Cum a primit un șofer AER în loc de combustibil la benzinărie: „Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri…de aer”

Un șofer de tir roman a postat live pe Facebook imagini incredibile din care se vede cum din pompa unei benzinării de lângă Găești în loc de motorină iese aer.

Bărbatul a făcut o transmisie live pe Facebook dintr-o benzinărie din Găeşti, acolo unde, potrivit imaginilor, pe ţeavă iese doar aer în loc de combustibil.

Chiar şi-aşa, preţul creştea în timp real.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şoferul a făcut haz de necaz, mai ales dacă ne gândim la ce preţ au ajuns benzina şi motorina.

„Hai să vă arăt cum se alimentează la pompe… funebre.

Ia uite la cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă, mânca-v-aş sufletul.

Vii la pompă să alimentezi şi uite.

Ia să vedem, înregistrează? Ia uitaţi… Ia ziceţi, băi fraţilor, veniţi şi alimentaţi.

E bun, nu? Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri… de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer”, a spus bărbatul.

După minute în şir în care din pompă a ieşit doar aer, aparatul a înregistrat o cantitate de 403 litri, potrivit bărbatului.

Imaginile au ajuns şi la poliţiştii din Dâmboviţa care vor verifica cele întâmplate.

Sursa: adevarul.ro

Video: Facebook – Petre Paraschiv


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare