Rămâi conectat

Actualitate

ANAF confirmă suspiciunile legate de relațiile penale dintre mai mulți medici oncologi și companii de produse farmaceutice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF a produs noi dovezi care demonstrează relațiile penale dintre mai mulți medici oncologi și companiile de produse farmaceutice, în detrimentul pacienților și al bugetului CNAS.

 

Rezultatele controalelor inspectorilor ANAF la producătorii de medicamente implicați în dosarul instrumentat de procurorii anticorupție confirmă suspiciunile anchetatorilor cu privire la fraudele comise de acestea.

Este vorba despre facturi înregistrate în evidenţa contabilă de către producătorii şi distribuitorii de medicamente emise de societăţile de turism în baza unor documente justificative fictive.

 

CITEȘTE ȘI: Descinderi DNA la Secțiile de Oncologie ale Spitalelor din Cluj, Sibiu și Târgu-Mureș. Relații “penale” între medici și companiile de medicamente

 

„Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a efectuat în lunile martie şi aprilie 2015 verificări asupra documentelor prezentate de unele societăţi comerciale având ca domeniu de activitate producţia şi distribuţia de medicamente, constatându-se astfel că, în perioada 01 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2014, acestea au desfăşurat relaţii comerciale cu diverşi furnizori – societăţi de turism, de la care au achiziţionat pachete de servicii pentru anumite persoane, în special medici, cu privire la care există suspiciuni că au reprezentat în fapt recompensări aferente sprijinului acordat pentru administrarea către pacienţi a produselor pe care le comercializează”, arată ANAF într-un comunicat de presă.

 

CITEȘTE ȘI: Lista firmelor de medicamente pe care DNA le anchetează, alături de zeci de medici oncologi

 

Inspectorii au constatat că unele dintre pachetele de servicii facturate nu au fost realizate, cum ar fi, de exemplu, deplasări în străinătate (Ottawa – Canada, San Diego – SUA) şi în ţară (Braşov, Iaşi, Sibiu) sau altele erau doar decontarea unor deplasări cu scop turistic, la Paris – Franţa sau Las Vegas – SUA.

 

„Facturile înregistrate în evidenţa contabilă de către producătorii şi distribuitorii de medicamente au fost emise de societăţile de turism în baza unor documente justificative fictive, in baza carora acestea au beneficiat de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugată, şi implicit de cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pe profit”, a precizat ANAF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea