Rămâi conectat

Actualitate

ANAF a lansat serviciul – Acces date prin SMS. Îți poți verifica rapid partenerii de afaceri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Începând cu luna mai contribuabilii pot utiliza un nou serviciu lansat de Agenția Națională de Administrare Fiscală – „Acces date prin SMS”.

Prin intermediul noului serviciu, functional inca din 30 aprilie 2013, contribuabilii interesati pot obtine informatii publice despre un anumit agent economic printr-o procedura mult mai simpla. Mai exact, acestia pot trimite un mesaj text prin SMS care sa contina codul de identificare fiscala al societatii respective, la numarul 1300.

Soliciitantul va primi astfel un raspuns, tot prin SMS, prin intermediul operatorilor de telefonie mobila (serviciu disponibil deocamdată disponibil doar in retelele de telefonie mobila Orange si Vodafone) cu urmatoarele date:

-codul de identificare fiscala (exemplu: 123456);

-denumirea agentului economic (exemplu: SC XXXXX SRL);

-inregistrat/neinregistrat in scopuri de taxa pe valoare adaugata (exemplu: TVA DA/NU)

– starea de inactivitate fiscala a agentului economic (exemplu: INACTIV FISCAL DA/NU);

-aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugata la incasare (exemplu: TVA INCASARE DA/NU);

-cod de siguranta stabilit de ANAF (exemplu: 123456789).

Costul SMS-ului cade în sarcina contribuabililor care solicita informatiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileste si se percepe de catre operatorii de telefonie mobilă.

Informatii publice despre agentii economici se pot obtine gratuit prin accesarea portalului www.anaf.ro, sectiunea Informatii publice – Informatii privind agentii economici si/sau Informatii de interes public.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reguli mai simple pentru internship: Tinerii ar putea avea șanse mai mari de a accesa stagii de practică. Propunere legislativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reguli mai simple pentru internship: Tinerii ar putea avea șanse mai mari de a accesa stagii de practică. Propunere legislativă O propunere legislativă, cu menirea de a stimula stagiile de practică și ocuparea tinerilor pe piața muncii, se află în dezbatere la Comisia de muncă din cadrul Senatului, pentru modificări ale actualei Legi a intership-ului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea